Najdražji nakupi na svetu

Najdražji nakupi na svetu

Kakovost in cena nista vedno v sorazmerju, pa vendar je dejstvo, da če nekemu izdelku ali storitvi postavimo višjo ceno, s tem ustvarimo občutek prestižnosti in vzbudimo občudovanje do redkih posameznikov, ki si lahko privoščijo, tako globoko seči v žep. Tisto, česar ne moremo imeti, je navadno najslajše, tako pač deluje človeška psihologija. Tudi za dobro ime, ki ga znamka predstavlja, smo pogosto pripravljeni plačati več. V poplavi izdelkov na trgu je težko z gotovostjo trditi, da nikjer na svetu ne boste našli predmeta z višjo ceno, vseeno pa vam predstavljamo nekaj tistih, ki so vzbudili našo pozornost in občudovanje.

Diamantna poročna obleka, 12 milijonov ameriških dolarjev

Sodelovanje med oblikovalko luksuznih poročnih oblek Renee Strauss in draguljarskim mojstrom Martinom Katzom je pripeljalo do najdražje poročne obleke vseh časov. Diamantna obleka je bila izdelana leta 2006 iz najboljše in najbolj prefinjene tkanine, ter posuta z diamanti. Obleka je bila celo dražja od tiste, ki jo je na svoji kraljevski poroki nosila Kate Middleton, slednja je bila namreč ocenjena na (še vedno vrtoglavih) 434 tisoč dolarjev.

Šah z diamantnimi figuricami, 500 tisoč ameriških dolarjev

Igra šaha še nikoli prej ni bila tako elegantna in bleščeča. Priznani francoski umetnik, oblikovalec in zlatar Bernard Menquin je v sodelovanju s šahovskim sodnikom Charelsom Hollanderjem ustvaril osupljivo lepe figurice za šah. Set je sestavljen iz več kot 9900 črno-belih diamantov, srebra in belega zlata. Za izdelavo enega samega seta je 30 umetnikov potrebovalo 4500 ur dela, s čimer pregrešno draga igra vsaj nekoliko opravičuje svojo ceno.

Zlate slušalke, 14.500 ameriških dolarjev

Slušalke, narejene iz 18 karatnega zlata, so najbolj luksuzne in stilske slušalke, kar ste jih kadarkoli videli. Ustvaril jih je švedski zlatar, zanje pa je potreboval 25 g te plemenite kovine in pet tednov svojega časa. Na voljo so v zlati in rose gold izvedbi, glede na njihov estetski dizajn pa bi lahko rekli, da so že same po sebi svojevrsten in ekskluziven nakit. 

Sky penthouse v Monaku, 400 milijonov ameriških dolarjev

Arhitekt Alexandre Giraldi je nalogo, postaviti prvi nebotičnik v Monaku po 30 letih, vzel precej resno in z gotovostjo lahko rečemo, da je ustvaril eno izmed najbolj prestižnih stavb na svetu. Za stanovanje, ki se nahaja na vrhu 170m visokega luksuznega nebotičnika je moral lastnik precej globoko seči v žep. Prestižno domovanje z osupljivim pogledom na mesto obsega kar 5 glavnih spalnic in 3 dodatne sobe za osebje, bivalna površina pa je razdeljena na 5 nadstropij. Poleg elitne lokacije k visoki vrednosti zagotovo pripomore tudi osupljiv razgled na veličastno sredozemsko morje, lastniki in njihovi gostje pa se med drugim lahko zabavajo na lastnem bazenu na strehi stavbe.