Serenity – Kopanje, savnanje in nega telesa v lepotnem salonu v središču Ljubljane

Serenity – Kopanje, savnanje in nega telesa v lepotnem salonu v središču Ljubljane

Dobrodošli v lepotnem salonu Serenity, ki je bil ustvarjen za vse tiste, ki si želite sproščujočega oddiha in luksuznega razvajanja kar v prestolnici – skoraj med oblaki, nedvomno pa visoko nad ulicami Ljubljane!

Tik pod vrhom, v 18. nadstropju luksuznega Hotela InterContinental v središču Ljubljane, se nahaja prostoren in moderen lepotni salon SerenitySvojim gostom ponuja velik bazen, jacuzzy ter kar tri savne – infrardečo, finsko in turško savno. Že ob samem vstopu v prestižni InterContinental me je prevzel občutek veličine, pot v osemnajsto nadstropje te visoke zgradbe pa je v meni vzbudila občutek pričakovanja, tega kar sledi.

Sprejelo me je prijazno mlado osebje in mi ponudilo kopalni plašč, veliko brisačo in udobne copatke za enkratno uporabo. Odpravila sem se po dolgem hodniku, ki me je vodil do prostorne garderobe, osvetljene s številnimi lučkami in ozvočene s prijetno božično glasbo. V veliki, osvetljeni sobi z ogledali in pultom, sušilnikom za lase, vatkami za odstranjevanje ličil in udobnim oranžnim taburejem, na katerega sem lahko odložila svoje stvari, sem se preoblekla, osebne predmete pa pustila zakljenjene v omarici.

Če se vam zdi pogled z Ljubljanskega gradu ali Nebotičnika nekaj osupljivega, boste ob razgledu iz osemnajstega nadstropja prestižnega hotela s petimi zvezdicami ostali brez besed. Pred mano se je odprl dih jemajoči razgled na del Ljubljane. 

Ko skozi zastekljeno steno opazujem visoke stavbe, ki se dvigajo iz tal, ljudi, ki kot mravljice hitijo v službo ali po opravkih, avtomobile, ki so namenjeni kdo ve kam, me prevzame občutek miru.

Obveznosti in skrbi sem pustila spodaj in se za naslednjih nekaj ur popolnoma prepustila sprostitvi. Ponovno me prevzame svežina misli, k čemur gotovo prispeva tudi umirjen ambient. Občutek luksuza in prostornosti dajejo visoki stropi, udobni ležalniki in naslanjači ob bazenu pa poskrbijo, da se med savnanjem ali po kopanju v vročem masažnem jacuzzyju, lahko ohladim in odpočijem v udobju spa centra.

Za vse tiste, ki si po savnanju ali sproščanju v jaccuzzyju želijo knajpanja, je na voljo deset metrov dolg in štiri metre širok bazen s temperaturo štiriindvajset stopinj Celzija in ko z razgretim telesom zaplavam v nekoliko hladnejši vodi, ki sčasoma postane prijetno topla, izgubim občutek za prostor in čas ter ponovno stopim v stik s svojim telesom in naravo svojega bitja. Vsak obiskovalec si lahko med knajpanjem ali po savnanju privošči kozarec vode z okusom limone ali morda topel čaj po svojem okusu, saj je gostom ves čas na voljo grelnik z vodo, pester nabor čajnih vrečk ter velik vrč z vodo. Tako je poskrbljeno tudi za osvežitev od znotraj. 

Masažni jacuzzy je dovolj velik, da v njem lahko hkrati uživajo štiri osebe, mogoče pa se je dogovoriti tudi za nekaj več intime v dvoje. Ob bazenu se nahajata dve prhi, kjer se obiskovalci pred in po vstopu v bazen ali savno lahko stuširajo. Njihova ponudba savn je pestra – infrardečo, ki pogreje mišična tkiva na površju, toplota infrardečih lučk pa prodre tudi v globine telesa in daje občutek popolne sproščenosti in toplote, ki globinsko zdravi, sem preizkusila tudi sama. Ker se, ob predolgi izpostavljenosti infrardečim žarkom, pozitivni učinki savne izničijo, je zares pomembno, da ne pretiravamo. V ta namen, je na steni peščena ura, ki jo ob vstopu v savno preprosto obrneš in čas prične teči. Ko se pesek izteče v drugo polovico peščene ure sem vedela, da je čas, da se ohladim. Turška savna s paro, ki se nahaja tik ob infrardeči savni je primerna predvsem za tiste, ki težje prenašajo visoke temperature finske savne. Učinka turške in finske savne sta podobna – odprte kožne pore, pospeševanje izločanja toksinov iz telesa, spodbujanje delovanje limfnega sistema in s tem prispevek k celostni regeneraciji telesa.

Po plavanju v velikem bazenu, namakanju v masažnem jacuzziju in razvajanju v infrardeči savni, sem se odpravila nazaj v garderobo, da bi se pripravila še na nego telesa. V lepotnem salonu Serenity me je v manjši, rahlo zatemnjeni in prijetno ogreti sobici že čakala mlada kozmetičarka, ki je moje telo premazala s soljo in naravnimi olji iz rož. Z masažnimi gibi, ki so bili najbolj intenzivni po hrbtu, nogah in okrog gležnjev, nežnejši pa po rokah in sprednjemu delu nog, je v mojo kožo vtrla naravni solni piling. Posebej strah me je bilo, da bi bila sol pregroba ali da bi izzvala kakršnokoli alergično reakcijo na moji občutljivi koži, vendar so bile vse moje skrbi odveč. Sol je bila namreč ravno prav groba, kozmetičarka pa je tako dobro prilagajala intenzivnost masaže, da nisem čutila prav nobenih bolečin. Po pilingu hrbta, trebuha, vratu, nog, rok in zadnjice je sledilo še desetminutno tuširanje v prostorni prhi – šele, ko sem s toplo vodo izpirala solni piling iz telesa, sem zares lahko občutila njegov učinek. Moja koža je bila navlažena, mehka, prožna in negovana, sama pa sem se počutila poživljeno, kot že dolgo ne.
Ob koncu mojega tretmaja v lepotnem salonu Serenity sem se ponovno odpravila v garderobo, kjer sem se preoblekla, na obraz nanesla nekaj make-upa, posušila lase ter se tako polna energije, pripravila na vse obveznosti, ki so me še čakale v tistem dnevu.