Sense Wellness na vrhu Grand Hotela Union

Sense Wellness na vrhu Grand Hotela Union

Povsem na vrhu Grand Hotela Union se v devetem nadstropju nahaja zasebni Sense Wellness, ki svojim gostom ponuja prestižne lepotne tretmaje, kakovostne tajske in filipinske masaže, sprostitev v razkošnem penthouse bazenu s pogledom na Ljubljanski grad in izkušnjo savnanja v finski in infrardeči savni.
Četudi se Sense Wellness nahaja povsem v središču mestnega jedra, kaj kmalu pozabiš na občutek, da si v mestu – pravzaprav se ti že ob vstopu v njihove prostore zazdi, kot da si v povsem drugem svetu, v svetu sprostitve, morda celo čisto na drugem koncu sveta, daleč od skrbi in obveznosti. To lahko delno pripišemo nežni orientalski glasbi, ki se predvaja v ozadju, vsekakor pa tudi ustrežljivemu osebju, ki je na voljo ves čas, hkrati pa je dovolj diskretno, da s svojo prisotnostjo nikakor ne moti gostov, ki uživajo v bazenu ali ob njem. V Sense Wellnessu prevladuje občutek prijetnega miru, ki te kot gosta napolni z novo energijo in ti pušča prostor zase, morda za počitek ali kramljanje s partnerjem ali prijateljico.

Ob vstopu so me sprejeli pri dolgem pultu, čez katerega se odpira pogled na velik bazen, opaziti pa je mogoče tudi nekaj kipcev, značilnih za orientalsko kulturo in ozelenele rastline, ki dajejo prostoru življenje. 

Ta deluje zaokroženo in izredno sproščujoče – zares, tako močnega občutka odklopa od vsakdanjosti nisem bila deležna še v nobenem wellness centru. K občutku sproščenosti dodatno prispeva še prijetna temperatura zraka v prostorih. Na dan, ko sem jih obiskala, je termometer kazal šestindvajset stopinj Celzija. Toplota me nikakor ni utrujala, kakor se pogosto zgodi na bazenih, ko te že sam vstop v prostor z vlažnim, toplim zrakom popolnoma izžame. Notranjost je bila ravno prav ogrevana, da mi ob poležavanju ob bazenu mi ni bilo vroče, hkrati pa me tudi ni zeblo. Celo po tem, ko sem se iz bazena vrnila na ležalnik, se mi ni mudilo zaviti v brisačo, kot sem sicer navajena.

Tudi sprejem s strani osebja je bil topel in prijazen - dobila sem veliko mehko brisačo in udobno kopalno haljo, potem pa sem se odšla preobleč v garderobni prostor, ki povezuje sprejemni pult in prehod v bazen z ležalniki. Omarice so dovolj prostorne, da sem vanje zložila vsa svoja oblačila, spodnje perilo pa sem za kopalke zamenjala v razkošnem prostoru s straniščem, velikim umivalnikom in udobnim usnjenim taburejem, na katerega sem lahko odložila vse svoje stvari.

Po tem, ko sem se preoblekla v kopalke, sem bila le še korak stran od bazena – izbirala sem lahko med številnimi udobnimi ležalniki, na voljo pa je bila tudi velika paviljon postelja, kamor bi se gotovo zleknila, če se bi se v Sense Wellness prišla razvajati v družbi. Razgledala sem se po prostoru in se nato popolnoma prepustila miru in spokojnosti, tega zares nadzemeljskega wellnessa – čokoladno rjave stene, zelenje, rožnati lokvanji in zlati kipci, vse to ti da občutek, kot da si na drugem koncu sveta.
Odločila sem se, da zaplavam v bazenu. V vodi sem ostala precej dolgo, vse dokler ni prišel čas za tajsko masažo. Bazen je izredno lahko dostopen, vanj se spustiš po stopničkah, pri čemer se posebej starejši obiskovalci lahko uprejo na držalo, ki vodi v bazen. Ta je dovolj dolg in širok, da lahko v njem zaplavaš tako po njegovi dolžini ali pa po širini in nimaš občutka, da si kakorkoli utesnjen. Najbolj pa me je prepričala temperatura vode v bazenu! Morda se sliši nekoliko smešno, pa vendar je prav temperatura vode tista, ki nas največkrat »prežene« iz morja ali pa bazena. Zame je to že skoraj pravilo, da v trenutku, ko me začne zebsti, uidem ven. Predstavljajte si, da bi si po napornem dnevu v službi, želeli privoščiti sproščujočo kopel v domači kadi – pripravili bi si pomirjujoč ambient in v kad natočili vodo, ki je ravno pravšnje temperature za vas. Ulegli bi se v kad, vendar bi se voda kaj kmalu začela hladiti – ne glede na to, koliko bi segreli temperaturo zraka v vaši kopalnici, popolne temperature vode v vaši kadi ne bi mogli ohraniti. V bazenu Sense Wellnessa sem imela občutek, kot da bi plavala v domači kadi, v kateri se voda nikoli ne ohladi. Enaintrideset stopinj Celzija je zame popolna temperatura vode, ki jo ves čas vzdržujejo v penthouse bazenu Sense Wellnessa – tako sem v kopanju uživala kar eno uro skupaj!
Popolni sprostitvi ob bazenih je sledil tuš v razkošnih tuš kabinah wellnessa in priprava na masažo. Priznam, bila sem precej prestrašena, saj sem slišala, da je za tajsko masažo značilno, da maserji uporabljajo komolce, kolena in celo noge, ne le rok. Toplina in ustrežljivost mlade tajke Cat je bila dovolj, da so vsi moji strahovi in dvomi izpuhteli, še bolj pa sem se pomirila, ko je pričela z masažo – slednja nikakor ni bila boleča, ampak ravno dovolj močna, da je Cat odpravila zategnjenost mišic v vratu in ramenih, hkrati pa dovolj nežna, da me je popolnoma razbremenila. Po tem, ko sem se pokrita ulegla na trebuh, sem se prepustila masaži z aromatičnimi olji, ki je najprej potekala kar preko brisače, potem pa je maserka počasi odgrinjala posamezne dele telesa in se jim bolj posvetila. Najbolj intenzivno se je posvetila vratnemu in ramenskemu delu, nadaljevala pa je z masažo nog. Ko sem se obrnila naokrog, torej na hrbet, je nadaljevala z masažo nog, stopal, rok in dlani. Za konec se je posvetila še obrazu in glavi. Po koncu moje prve tajske masaže sem bila izredno sproščena, popustile so bolečine v vratu in ramenih, moja koža pa je bila na otip mehka in nahranjena z naravnimi olji. Maserka Cat je svojo nalogo opravila zares odlično – pravi, da si za osebo rada vzame čas in preko masaže ugotovi kateri so deli telesa, ki potrebujejo več dodatne pozornost, na podlagi tega pa potem prilagodi sam potek doživetja. Za rehidracijo po plavanju v bazenu in temeljiti petdeset minutni tajski masaži celotnega telesa, so mi prijazno ponudili še skodelico belega čaja, ki sem jo seveda z veseljem sprejela.

Sense Wellnessu za pristne tajske in havajske masaže skrbijo tri tajke in ena filipinka. Kot zanimivost naj omenim še havajsko masažo z bananinimi listi, ki poteka tako, da na točko na telesu, kjer ima posameznik težave, zalepijo bananin list – potem pa te vozličke maserka temeljito obdela.

Poleg masaž in plavanja v velikem penthouse bazenu v sproščujočem ambientu, obiskovalci Sense wellnessa lahko najamejo tudi zasebno VIP sobo z infrardečo savno, jacuzzy - jem ter veliko udobno posteljo za 2 osebi. Prav tako njihov spa center nudi prestižno nego obraza Sothys, ki se izvaja ročno, od nege obraza, ki jo ponujajo drugi saloni pa se razlikuje predvsem po večjem poudarku na čutnem razvajanju, učinkovitosti in osebnemu pristopu. Vsaka Sothys nega obraza je edinstvena izkušnja, ki nahrani tako telo kot dušo. Ponudba pa se tu nikakor ne konča. V Sense Wellnessu izvajajo tudi Endosphères anticelulitno terapijo telesa z vrtečimi valčki, ki izboljša krvni obtok, zgladi in razbija maščobno tkivo, deluje na limfno drenažo in povečuje celični metabolizem. Prav tako njihovi gostje lahko uživajo v profesionalni pedikuri, manikuri in depilaciji, ki jo izvajajo z voski, posebej priporočeni za zelo občutljiva področja kot so obraz, pazduha in bikini predel, v Sense wellnessu pa jih uporabljajo za celotno telo.

Razvajanje v Sense Wellnessu priporočam prav vsakemu izmed vas, ki si premalokrat vzamete čas zase in potrebujete popoln odklop od vsakdanjih obveznosti in skrbi. Sprejeli vas bodo z gostoljubjem in prijaznostjo – njihove maserke in kozmetičarke bodo poskrbele za vaše ugodje in vam pripravile nepozabne tretmaje, prilagojene prav vam. Le nekaj korakov stran od vaših vsakodnevnih poti, v centru prestolnice, boste našli popoln kraj za razvajanje - sami ali v dvoje.