Kam na romantično večerjo v dvoje?

Kam na romantično večerjo v dvoje?

Za vse, ki želite v času valentinovega preživeti trenutek v dvoje ob dobri hrani, smo pripravili izbor dveh vrhunskih kulinaričnih doživetij s pridihom umetnosti izven Ljubljane.

Umetnost ornamentov in vrhunske kulinarike v Restavraciji Dvorec Gregorčič

Umetnost barv, vzorcev in oblik ni značilna zgolj za vrhunske kulinarične dosežke, pač pa tudi za izdelovanje ornamentov. Ker se Dvorec Gregorčič nahaja v nekdanji rojstni hiši prvega slovenskega ornamentista Jožeta Karlovška, ne preseneča, da je sodobni butični hotel prepreden z ornamentističnimi detajli, ki se preslikajo tudi v kulinarično filozofijo restavracije Dvorca Gregorčič.

Kuharski mojster Roberto je vizionar prepletanja mediteranske kuhinje in slovenske kulinarike, za vas pa bo pripravil poseben 4-hodni meni, ki se začne s chefovim pozdravom in nadaljuje s tremi chefovimi jedmi.

Restavracija Dvorca Gregorčič pri Šmarjeških toplicah je sicer znana po jedeh, kot so hobotnica s čičeriko, pomarančo, porom in olivami, Šmarješki štruklji s kremno omako iz jurčkov in posušenim porom ter Karlovška gibanica. Nudijo pester izbor za ljubitelje mesa, rib ali veganskih dobrot, mnogi gosti pa prisegajo na odličen izbor juh in toplih predjedi.

Romantična večerja v dvoje se lahko zaključi v štirizvezdičnem butičnem hotelu Dvorec Gregorčič, ki v podeželski brezskrbnosti ponudi popolno udobje modernih sob. Naslednji dan lahko skočite v toplo kopel ali finsko savno, odklopite skrbi v hišnem masažnem salonu ali si privoščite vožnjo z električnim kolesom in spoznate skrite kotičke Dolenjske.

Michelinov krožnik na Gradu Otočec

 


Vrhunska kuhinja restavracije Gradu Otočec kulinarični navdih črpa iz narave, saj je Grad Otočec vpet v eno najlepših naravnih okolij Slovenije. Grajska restavracija je prejemnik priznanja Michelinov krožnik, kar je rezultat usmerjenosti k naravni, sveži ter seveda lokalni hrani. Veliko sestavin se pridela na ekološkem Grajskem vrtu, preostale pa izvirajo iz ekoloških kmetij iz okolice.

Restavracija Gradu Otočec je večplastno doživetje, saj lahko v vrhunskih kulinaričnih doživetjih uživate v osrednji restavraciji, lovski sobi s kaminom ali pa terasi znotraj grajskega obzidja. Za razvajanje z vrhunskimi vini bo poskrbela ponudba grajska vinoteke, ki je urejena v enem od grajskih stolpov. Prevladujejo bela, rdeča, močna, aromatična in sladka vina višje kakovosti, ekipe otoške restavracije pa zna predlagati pravo vino za sleherno jed.

Grajska restavracija je pod vodstvom kuharskega mojstra Nejca Bana postala članica Chaîne des Rôtisseurs, združenja, ki se zavzema za umetnost kuhanja, kulturo pitja vina in druženja za pogrnjeno mizo.

Četudi se ne boste mogli odločiti med jelenovim tatarcem s šalotko, lešniki in topinamburjem in somovim filejem z gobjim pirejen in karpačom, boste z Otočca gotovo odšli s posebnim zaključnim okusom sivke, robid in rabarbare, ki rastejo na Grajskem vrtu in so nepogrešljiv del zares nepozabnih sladic.

Zatorej ne odlašajte. Izberite željeno lokacijo in naredite rezervacijo v terminu, ki vam ustreza. Vaša boljša polovica vam bo hvaležna za takšno, zares vrhunsko gastronomsko doživetje.