Modni trendi jesen/zima 2023: Od XXL puhovk in dominance rdeče do mračne romance

Modni trendi jesen/zima 2023: Od XXL puhovk in dominance rdeče do mračne romance

Če je sprva kazalo, da bodo po-pandemična leta podobna tistim divjim dvajsetim izpred stoletja, s šampanjcem za zajtrk in svetlečimi se oblačili za v trgovino, pa so različni dogodki nato modni svet popeljali v drugo smer. Ko so bile pred meseci predstavljene modne smernice za letošnje jesenske kolekcije, so le te kazale precej manj kreativnega zagona.

Tako so na modnih brveh na predstavitvah modnih kolekcij jesen/zima 2023 prevladovale predvsem klasike. Izstopala je strogost črnih plaščev, skupaj z ikoničnimi belimi srajcami, kombiniranimi na mnoge inovativne načine, prevladovali so poslovni stili, s širokimi rameni in črtastimi oblekami.

A vseeno ne bo vse tako črno-belo, kot je sprva kazalo.

Vogue: Črno - belo in trajnostno

Kako torej izstopati v takšnih črno - belih časih? Pri Vogue pravijo, da je najbolj preprosta rešitev dramatičen šal. Ovijete se lahko tudi s škotskim vzorcem in ga nadgradite z zlato broško ali pa si izberite broško v obliki mini trobente, da dodate piko na i dolgemu volnenemu šalu, ki ga že imate.

Cosmo: mikro korzeti, XXL puhovke in inspiracij iz risank

Obeti le niso tako izključno črno-beli, pravijo pri Cosmopolitanu, ko so med glavne letošnje trende uvrstili sledeče smernice: 

-      Detajli korzetov 

Tega trenda se bodo razveselili tudi moški, saj poskrbi, da se pokaže vsaj nekaj kože. Gre za detajle korzetov na majicah, oblekah, krilih in hlačah, a brez občutka stiskanja, kot v viktorijanskih časih. Pravzaprav ti detajli omogočajo več svobode in sproščenosti, saj so kot mali izrezi, skozi katere lahko pokažemo malce ali veliko svoje kože.

-      XXL puhovke 

Ko se temperature spustijo, bomo potrebovali nekaj toplega. In s tem trendom velikih in opaznih puhovk boste zagotovo opaženi. Velike, puhaste jakne torej, s pogumnimi vzorci in barvami.

-      Neformalne poslovne obleke

Čas je, da si nadenemo obleko, a na sproščen način. Oblikovalci nas spodbujajo, da v svoj vsakdan vnesemo eleganco oblek, na primer kombiniranjem svečane srajce s casual hlačami ali pa telovnik z golimi rameni in s širokonogimi hlačami. Popolnoma nov, sproščen pogled na poslovno modo.

-      Kreacije iz risank

Igrivi in duhoviti detajli, nenavadne oblike in dizajni! Oblikovalci so se odločili, da nas to jesen spomnijo na otroško igrivost. Nekateri kosi oblačil bi lahko pripadali svetu risank, vendar so prilagojeni za naš vsakdan. Boste z njimi pritegnili poglede? Absolutno.    

Elle: Od dominance rdeče do mračne romance

Kaj pa pravijo pri Elle? Vse kaže, da modna sezona jesen/zima 2023 vseeno le ne bo tako pusta in črno - bela, kot jo napovedujejo pri Vogue. 

-      Klasični kroji

Oblikovalci so se s svežim pristopom vrnili k osnovam klasičnega krojenja. Od elegantnih kratkih kombinacij do prečiščenih suknjičev, klasični kroj je znova tu.

-      Dominantna rdeča

Vsako sezono obstaja barva, ki zaznamuje modno sceno. Tokrat je rdeča tista, ki bo zaznamovala jesen in zimo. Nekateri oblikovalci so le diskretno vključili to barvo, medtem ko so drugi svoje kreacije popolnoma potopili v rdečo. Brez dvoma bomo rdečo opazili povsod.

-      Mračna romanca

Čeprav mnogi že poznajo trend "dark academia" s TikToka, je modni svet zdaj osvojila njegova bolj romantična plat s sanjskimi kreacijami bolj mračnih tonov, ki spominjajo na Črnega laboda. Nekatere blagovne znamke so v svoje kreacije vključile tudi čipko in viktorijanske detajle.

-      Usnjeni kompleti

Prvi znaki mraza običajno pomenijo, da je čas za usnjeno jakno. A kaj, če bi stopili korak dlje? Na modnih pistah so bili izpostavljeni usnjeni kompleti. Pomislite na to kot na bolj sofisticirano različico vaše priljubljene jakne.

-      Eleganca in toplina

Stilska in topla zunanja oblačila so vedno dobrodošla, in tudi to sezono ni izjema. Mnoge znamke so predstavile svoje različice toplih plaščev, kar potrjuje, da je takšen kos oblačila nujen za hladne mesece.

   -      Plašči iz odej

Ta jesenski trend vas zna navdušiti. Mehki in dolgi plašči, ki spominjajo na odeje, so bili večkrat izpostavljeni pri znanih oblikovalcih. To je popolna zamenjava za vašo klasično puhovko in idealna izbira za hladnejše dni.

Do novih modnih trendov z darilno kartico SuperCard Fashion

Nova darilna kartica SuperCard Fashion je super darilo za vse modne zanesenjake, saj si lahko sami izberejo trgovino, blagovno znamko in posamična oblačila. SuperCard Fashion lahko koristite pri več kot 50 ponudnikih. Med njimi so Lisca, Zalando, s.Oliver, Nama, Samsonite, Geox, Sportina, L`Occitane, Comma, Deha, Champion, XYZ.

 

Zalando modna spletna trgovina: 300 tisoč stilov in 100 dni vračila

Modni navdušenci, predvsem pa tisti, ki prisegajo na spletne nakupe vrhunskih blagovnih znamk, bodo najbolj veseli ponudbe nemškega spletnega trgovca Zalando.

Zalando namreč ponuja neverjeten izbor oblačil, modnih dodatkov ter čevljev. Njihova spletna trgovina vsebuje modne izdelke več kot 2000 blagovnih znamk in več kot 300 tisoč različnih stilov. Vsako leto se njihova ponudba zamenja skorajda v celoti (95%). Gre torej za izjemen vir modnih stilov velikega števila modnih oblikovalcev.

Razlog za takšen uspeh, kot ga Zalando doživlja, pa je poleg velikega obsega izdelkov tudi njihova politika vračil. Omogočajo namreč, da kupci kupljene izdelke vrnejo v roku do 100 dni po prejemu. Če ste prejeto blago zgolj pomerili in na njem ni vidnih znakov (ali vonja) uporabe, pri vračilu ne bi smeli imeti težav. 

Calvin Klein, adidas, Lacoste, Ray Ban, GAP, Nike, The North Face, Helly Hansen, PS Paul Smith, Diesel, HUGO in Tommy Hilfiger so le vrh modne gore Zalando. Tako lahko sedaj v eni najbolj priljubljenih spletnih trgovin pri nas kupujete tudi vi z darilno kartico SuperCard Fashion.