Pripravite svoje telo na čudovit skok v poletje

Pripravite svoje telo na čudovit skok v poletje

Koža je naš največji organ, zato je prav, da znamo zanjo dobro poskrbeti. Na stanje kože – predvsem tiste na obrazu in izpostavljenih predelih močno vpliva vreme in nasploh zunanje razmere. Spomladi in poleti, ko so kratka oblačila in velik del razgaljene kože pravzaprav stalnica, je zato še posebej pomembno, kakšno nego ji privoščimo.

Povsem običajno je, da z večjo izpostavljenostjo sončnim žarkom postanejo pigmentni madeži in druge nepravilnosti na koži še nekoliko bolj izrazite kot sicer. Razlog je v povečani aktivnosti celic melanocitov, ki pod vplivom sončne svetlobe izločajo večjo količino kožnega barvila melanina. S pravilno nego in celostno skrbjo za svoje telo lahko to težavo precej omilimo, če ne že celo odpravimo.

Za zdravo kožo, ki je gladka, sijoča in brez nepravilnosti, v prvi vrsti poskrbimo z zadostno hidracijo. Vodo lahko vnesemo v telo neposredno z dovolj popite tekočine, ne pozabite pa tudi na sveže sadje in zelenjavo, ki poleg vode vsebuje še več kot potrebne vitamine in minerale, ki prav tako pomagajo k sveži in zdravi polti.

Tu in tam si je vsekakor dobro privoščiti obisk lepotnega salona in skrbi prepustiti strokovnjakom, ki bodo presodili, kaj vaša koža potrebuje in ji to tudi zagotovili. Ob tem vam bodo znali svetovati še glede izdelkov za domačo nego, ki ustrezajo vašemu tipu kože. 

Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj prvovrstnih lepotnih salonov po Sloveniji in na Hrvaškem, kjer si lahko privoščite kvalitetno nego, da boste to poletje sijali tako navznoter kot navzven.

Beauty center SPAmbient, Celje

Sanjate o zagoreli koži brez pretiranega in nevarnega izpostavljanja sončnim žarkom? Ali pa bi si želeli le nekaj časa zase, malo razvajanja in ob enem poskrbeti za svoje telo in kožo?

Potem je Beauty center SPAmbient prava izbira za vas! Tu boste namreč lahko izbirali med različnimi vrstami masaže, nege telesa in obraza, načini oblikovanja telesa ter še in še. Za popolno sprostitev si lahko privoščite tudi počitek v solni sobi ali posebni sobi z masažnim bazenom in lastno savno, ob tem pa vam bodo po želji postregli še s penino in sladkim presenečenjem – kot nalašč za razvajanje v dvoje!

Kaj pa ACUA tretma – ste že slišali zanj? To je posebno doživetje, ki vključuje vodo, barve, arome, glasbo in seveda profesionalno kozmetiko. Vse to ponujajo v Beauty centru SPAmbient in sicer kar štiri različne tovrstne tretmaje - relaksacijski, regeneracijski, lepotni in energijski, od katerih ima vsak svoje posebne značilnosti, zaradi katerih blagodejno vpliva na naše telo in počutje.

Hit poletja je gotovo spray tan , s katerim se boste pripravili na poletje in vroče temperature, primeren za vse, ki si želite ohraniti lepo zagorelo in mladostno polt. Tako imenovani spray tan ali teniranje telesa predstavlja najvarnejši in najmodernejši postopek porjavitve brez škodljivih učinkov na kožo. Poleg tega s teniranjem na koži ustvarimo dodatno zaščitno plast, ki varuje pred nevarnimi UV sončnimi žarki, lepa barva naravnega videza pa se ohrani vse do zimskih dni.

Ker pa je pri negi kože izjemno pomembna kvaliteta uporabljenih sredstev, so le-to pri Beauty centru SPAmbient postavili zelo visoko. Da vašo kožo oskrbijo s pravimi sestavinami, uporabljajo samo izdelke vrhunske kozmetike Heaven in Sothys in opremo priznane italijanske znamke Iso Benessere.

Sense Welness Club, Ljubljana

 

Sense Welness Club bi lahko poimenovali kar oaza tehnik s celega sveta. Če želite izkusiti negovalne in sprostitvene tehnike širom sveta, a vas od njih ločijo dolgi kilometri, potem skočite le do Ljubljane, kjer bodo v Sense Welness Clubu poskrbeli za celovito izkušnjo na nekoliko nevsakdanji način. Že ob vstopu v salon boste začutili orientalski pridih, ki se skriva v preciznih detajlih, v rokah podkovanih z znanjem in izkušnjami pa boste lahko odplavali v svojo sanjsko deželo.

Kot rečeno, boste pri njih lahko preizkusili fuzijo najboljših in najučinkovitejših elementov iz tradicionalnih in sodobnih masažnih in negovalnih tehnik z vsega sveta. Med drugim so vam na voljo turška, finska in bio savna ter hidromasažni bazen. Privoščite si lahko sproščujočo masažo ali piling telesa, negovalni lepotni tretma, izberete pa lahko tudi razvajanje v savnah in hidromasažnem bazenu, ki si ga lahko privoščite sami ali v dvoje.

Pravijo, da je obraz ogledalo duše, zato nikakor ne pozabite poskrbeti tudi zanj – z izbiro enega izmed posebnih tretmajev za nego obraza. Boste izbrali CoffeeBerry tretma, nego obraza Sublime Skin ali morda Carita Sculpting Gold Perfection nego za učvrstitev kože?

Za piko na i si lahko privoščite tudi lakiranje nohtov oziroma manikuro, za posebno doživetje pa nujno izkoristite razvajanje v VIP rezidenci. 

Wellness Phoenix, Zagreb

Poiščite svoj kraj popolne sprostitve nedaleč od Hrvaške prestolnice. Wellness center Phoenix, ki se nahaja v istoimenskem hotelu v vzhodnem delu Zagreba, nudi popolno sprostitev telesa in duha. Poleg masaž, ki pomagajo pri odpravljanju zategnjenosti v vratnih in ramenskih mišicah, so na voljo tudi savne, masažni bazen ter depilacijski in spa tretmaji.

Osebje wellness centra vas z veseljem seznani s številnimi blagodejnimi učinki aromaterapije. Ali veste, kako vam lahko ta pomaga pri premagovanju stresa in  lajšanju bolečin v mišicah? Poiščite svoj mir v prostoru, napolnjenem s prijetno ambientalno svetlobo sveč, nežno glasbo in prijetnimi aromami eteričnih olj. V sklopu wellness tretmaja vam postrežejo s čajem, vodo in domačim sadjem.

Za vstop v poletje lahko izberete depilacijo celih nog in bikini predela ali pa morda nekoliko manj klasični altermativni tretma s kristali, imenovan kristaloterapija.

Uživajte v široki ponudbi hotela Phoenix in poiščite nekaj zase!

Hiša Lepote Merci, Solkan

V hiši lepote Merci verjamejo, da je zunanja lepota v veliki meri pravzaprav odraz notranjega zadovoljstva – velja pa tudi obratno. Če se človek dobro počuti v svoji koži, je srečen - zato se trudijo, da vam ob široki paleti lepotnih tretmajev vedno namenijo tudi toplo besedo in širok nasmeh.  

Lastnica Polona vas skupaj s svojo srčno, predano in strokovno ekipo pričakuje v njihovih prostorih v mirnem predelu Solkana nasproti mosta čez Sočo. Prav vsak izmed zaposlenih je specializiran za svoje področje, skupaj pa tvorijo družino, ki jo povezuje več kot le delo in ljubezen do nege telesa.

Njihovo geslo, ki govori o tem, da se lepota rodi iz dobrega počutja, boste zagotovo začutili na njihovih sproščujočih tretmajih. Širok nabor storitev, namenjenih negi telesa od glave do pet, obsega vse od masaž, manikur in celo osebnega trenerstva in strokovnega svetovanje glede prehrane. Produkt številka ena pa je zagotovo ritual obrazne nege Royal, ki ga izvajajo z naravno kozmetiko in inovativno tehnologijo. Poleg tega ponujajo še nego rok in negovalni tretma stopal, ki bosta povečala vašo prekrvavitev in poskrbela za popolno sprostitev. Za nekoliko bolj drzne pa je na voljo masaža s sadnimi geli, ki pomaga pri sproščanju endorfinov – hormonov sreče.

Njihovi lepotni programi in tretmaji dobrega počutja, v katere vlagajo vse svoje znanje, ljubezen in predanost so več kot zadosten razlog, da jih obiščete.

YingYang lepotni center, Žalec

 

Ste že slišali za tehniko HIFU? V YingYang lepotnem centru se lahko pripravite za skok na plažo s to prvovrstno in popolnoma neinvazivno tehniko, ki predstavlja najnovejšo terapijo na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. S terapijo HIFU učvrstimo kožo na obrazu, vratu, dekolteju ter zmanjšamo globino gub. HIFU terapija deluje zgolj na podkožje, zato so kakršnikoli znaki, razen blage rdečice na povrhnjici, zelo redki. Koža bo po terapiji bolj prožna, gladka in napeta, vi pa pripravljeni na brezskrben skok v najljubše kopalke.

Poleg nekoliko bolj specifičnih terapij pa si lahko privoščite tudi eno izmed klasičnih sproščujočih masaž, ki pozitivno delujejo na telo, ob tem pa pripomorejo k popolni sprostitvi uma.

 V YingYang lepotnem centru izbirajte med klasično švedsko masažo telesa, masažo z vročimi kamni, vitem masažo z ayuverdskim pristopom, refleksno masažo stopal, ročno limfno drenažo, aromaterapijo telesa, posebno prilagojeno ponudbo pa imajo tudi za nosečnice.

Posebnost v YingYang lepotnem centru je tudi strokovno rokovanje z laserjem, s katerim lahko odstranite moreče dlačice, akne, kapilare in pigmentacije, na voljo pa je tudi t.i. fotopomlajevanje, kjer z intenzivno pulzno svetlobo IPL spodbudimo regeneracijo kože.

Poleg specialnih postopkov vam ponujajo še manikuro, pedikuro, pemanentni make-up, navdušijo pa tudi z vrhunskimi postopki podaljševanja trepalnic. Tako ste lahko z enim obiskom urejeni od glave do pet in pripravljeni na nove izzive poletja.