Boudoir, modno modra, nizki pasovi in ostali trendi oblačil za letošnjo pomlad in poletje

Boudoir, modno modra, nizki pasovi in ostali trendi oblačil za letošnjo pomlad in poletje

Modni trendi si v svoji ciklični naravi sledijo podobno, kot si sledijo letni časi. Le da je velikih modnih trendov, ki se po določenem obdobju vedno znova pojavijo v osveženi obliki, več kot imamo letnih časov.

A ne glede na letošnje trende, ki so znova sveža reciklaža že videnega, sta pomlad in poletje čas za drznost. Zato, ko gre za izbiro oblačil, stilisti tudi letos naznanjajo: ne bojte se drznosti! Samo zato, ker  nekaj ni "in", še ne pomeni, da na vas ne bo videti dobro.

Kateri so torej trendi, ki bodo letos zaznamovali modno industrijo? V prebiranju modnih revij in spletnih strani se praktično povsod pojavijo sledeči:

Nizki pasovi so (znova) nazaj

Mnogim se je zdelo logično in mnogi so pričakovali vrnitev nizkih pasov iz devetdesetih. To leto se eden močnejših trendov izpred več kot dveh desetletij znova vrača. Od formalnih moških hlač do ženskih kril in vseh vmesnih možnosti, letos pričakujte, da se bo znova vse nosilo zelo nizko.

Bela je vedno modna

Bela je odlična barva predvsem za poletje, še posebej, če želite ostati hladni v vse bolj pripekajočem soncu. Prav tako je dobra izbira za kateri koli spol ali starost, pa tudi za kateri koli slog ali priložnost – od oblačil za prosti čas do svečanih oblačil, z belimi oblačili ne boste zgrešili.

Kobalt modra

Že dolgo se modra v svojem morda najbolj izrazitem odtenku ni pojavila med modnimi smernicami. Letos kobalt modro najdete povsod, od jaken, kril, celo škornjev. Zelo verjetno se bo obdobje tako intenzivne barve hitro končalo, kot se javnost pogosto hitro naveliča tako intenzivnih odtenkov, zato le pohitite in ujemite val modno modre!

Če so zgoraj navedeni trendi predstavljali osrednje trende vseh modnih napovedi za letošnjo pomlad in poletje, pa smo zaznali še nekaj posamičnih trendov, katere bi uvrstili med tiste, ki so (očitno) vedno v modi:

Klasično s črtami

Črte so, podobno kot bela barva, vedno v modi in jih lahko nosite na različne načine. So popoln način za dodajanje barve obleki, ne da bi bili preveč drzni ali v nasprotju z vašo obstoječo garderobo. Prav tako so odličen način, da poudarite svojo postavo in skrijete problematična področja, kot je odvečna teža okoli srednjega dela.

 

Poletno črna

Črna se znova vrača ali pa lahko rečemo kar ostaja na modnih pistah, na kateri se rišejo pomladni in poletni trendi. Večina velikih blagovnih znamk letos znova na veliko stavi na »poletno« črno.

Športni ali atletski slogi so "in" ker so udobni

Športni ali atletski slogi so zelo priljubljeni že nekaj let in kot kaže, vsaj še eno leto bodo. Morda bolj kot za stil pa gre za način, da vam je čimbolj udobno, ter da hkrati izgledate športno elegantno. 

Pot spominov in retro navdahnjena moda

Retro stil je vrnitev v preteklost, predvsem v 70., 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Za poletno noč zunaj si lahko vedno omislite oblačila ali pa modne dodatke iz desetletja disko glamurja, ko se je vse vrtelo okoli bleščic  – pomislite na Studio 54. A se zdi, da bo med letošnjimi retro trendi največ pristašev dobil cvetlični stil »flower power«. A ne gre za običajne cvetlične vzorce, ki jih sicer pogosto videvamo med pomladimi trendi. Letošnjo trend je bolj izrazit v barvnih kontrastih in vse prisoten.

Grafične majice s kratkimi rokavi

Grafične majice so zabaven način izražanja sebe in svojih interesov. Najboljši del? Nosite jih lahko s kavbojkami, kratkimi hlačami ali krili! Lahko jih nosite celo s športno opremo, če želite.

Boudoir detajli in čipka

Boudoir detajli s čipko gredo letos odlično na lahkotne večerne obleke. Čipke in prosojne srajce so tudi sicer odličen način, da svoji poletni garderobi dodate ženstven pridih.

Čas za modna darila? Seveda!

Vsi imamo prijatelje, predvsem pa prijateljice in tudi družinske člane, ki radi izgledajo dobro in zato veliko dajo na oblačila. Ker pa so okusi za modo pač subjektivni, je izjemno težko, če ne kar nemogoče, ob različnih priložnostih podarjati oblačila. Zato so darilne kartice SuperCard odlična izbira za darilo, ko želite nekomu podariti možnost izbire oblačil večih priznanih blagovnih znamk. Podarite lahko tudi darilno kartico SuperCard za nakupe v trgovinah S Oliver, Sportina in Comma.

Naj vam ob tej priložnosti razkrijemo še skrivnost. Kmalu boste lahko vsem modnim zanesenjakom podarili ultimativno modno darilo. Prihaja namreč darilna kartica SuperCard Fashion! A več o tem kmalu.