Čas za romanco: Pet razlogov in pet predlogov za vikend v dvoje

Čas za romanco: Pet razlogov in pet predlogov za vikend v dvoje

Vzeti si čas zase in obuditi romantičnost veze ni le prijetno, ampak je tudi ključnega pomena za ohranjanje močne in srečne zveze. V nadaljevanju navajamo razloge, zakaj je to tako pomembno, na koncu pa vama ponudimo nekaj nepozabnih izkušenj.

Poglobitev čustvene povezave

Razumevanje in empatija sta temelja močne čustvene povezave med partnerjema. Vzeti si čas za skupne aktivnosti, ki presegajo vsakdanjo rutino, omogoča globlje razumevanje partnerjevih strasti in tudi strahov. Prisluhneta lahko drug drugemu brez motenj, kar krepi občutek zaupanja in varnosti v razmerju. Tako lahko npr. skupno načrtovanje potovanja ali tečaja, ki vaju oba zanima, odpre nove načine komunikacije in skupnega raziskovanja.

Zmanjševanje stresa skozi skupne aktivnosti

Skupne aktivnosti, kot so joga, meditacija ali pa samo dolgi sprehodi v naravi, lahko znatno zmanjšajo stres in izboljšajo mentalno zdravje. Te aktivnosti ne samo zmanjšujejo občutek tesnobe, ampak tudi omogočajo, da par skupaj raste in se razvija. Tako kot rastline uspevajo na sončni svetlobi, tudi partnerski odnos cveti v prisotnosti skupnih izkušenj, ki zmanjšujejo stres vsakdanjika. 

Ohranjanje strasti


Ne dovolite, da bi vsakdanje življenje zatiralo strast v vajinem odnosu. Redno si vzemita čas za "zmenke", kjer lahko eksperimentirata z novimi dejavnostmi ali obiščeta nove kraje. Presenečenja, kot so nenapovedani izleti ali darila brez posebnega razloga, lahko vnesejo občutek novosti in vznemirjenja. To ni samo način, kako ohraniti plamen živ, ampak tudi priložnost, da pokažete, kako dobro poznate in cenite svojega partnerja.

Prekinitev rutine 

Vsak par se srečuje z rutino, ki lahko sčasoma postane dolgočasna. Zato je ključnega pomena, da skupaj raziskujeta nove interese in se učita novih veščin, ki zanimajo oba. To ne samo preprečuje občutek stagnacije, ampak tudi omogoča, da kot posameznika rasteta in se razvijata skupaj.

Vzdrževanje individualnosti za močnejši odnos

Čeprav je pomembno preživljati kvaliteten čas skupaj, je prav tako ključno, da ohranjata svojo individualnost znotraj odnosa. To pomeni, da si morata vzeti čas tudi za svoje hobije, interese in prijatelje. To ne samo da vama omogoča, da ostaneta zanimiva drug za drugega, ampak tudi krepi vajino samozavest in neodvisnost, kar je bistveno za zdrav odnos.

Vzeti si čas zase in za svojega partnerja je torej pomembno in neprecenljivo darilo, ki ga lahko poklonita drug drugemu. Je naložba v vajin odnos, ki bo s časom samo še pridobivala na vrednosti. 

Naših top 5 predlogov za romanco v dvoje

Ravno za takšne namene smo pripravili poseben nabor darilnih paketov za skupne trenutke, kjer boste našli naš jagodni izbor romantičnih doživetij. Mi pa vam bomo razkrili nekaj naših najljubših ponudnikov.

Wellness Zlata Vila – SPA s kozarcem penine za dve osebi

Obdani s sedmimi vrhovi gorenjskega raja, vas v Bohinju pričakuje butični hotel Sunrose 7, nosilec bogate kulturne dediščine in najdaljše tradicije gostoljubja v regiji. Ta ekskluzivni hotel, ki sprejema goste, starejše od 18 let, je prava izbira za vse, ki želijo uživati v miru in se povsem odklopiti od vsakdanjega vrveža. V sklopu hotela deluje Wellness Zlata Vila, dostopen tako hotelskim kot zunanjim gostom, kjer se prepletajo elementi sprostitve in dobrega počutja.

Wellness Zlata Vila ponuja sedem unikatnih elementov sprostitve: Ledeno kopanje ob slapu Grmečica, masažna kopel iz vrhunskega nerjavnega jekla, navdihnjena z barvami Triglavskih sedmerih jezer, biserna kopel z ioniziranim zrakom iz Pokljuke, finska savna, aromatizirana z bohinjskimi zelišči, Bohinjski dež in vroče-mrzla masažna prha, ki ponujata osvežitev in sprostitev, zvočna terapija z zvoki bohinjskih gozdov, ki pomirja in regenerira in ognjeni krst z ročno izdelanimi lanternami, ki ustvarja edinstveno atmosfero sprostitve.

V tem mirnem zatočišču, ki združuje tradicijo z modernim konceptom wellnessa, se boste lahko prepustili popolnemu razvajanju telesa in duha.

Sunrose 7 – 4 hodni meni z vinsko spremljavo

Restavracija in kavarna Sunrose 7, del prestižnega hotela Sunrose 7, se nahajata v idiličnem okolju ob reki Belci, v zasebnem vrtu Bohinjske Bistrice, tik ob Ceconijevem parku. To priljubljeno zbirališče, ki goste razvaja že od leta 1890, je zaslovelo po senci mogočnih kostanjev, odmevu odlične hrane iz "devete vasi", prijaznosti osebja in melodijah, ki jih ustvarja rečni tok. Kavarna se ponaša z najdaljšo tradicijo v Bohinju in je znana po vrhunski slovenski kavi, domačih slaščicah, pitah, piškotih ter drugih prigrizkih, ki jih pripravljajo po receptih naših babic, dodan je le sodoben pečat in ime Sunrose 7.

V ponudbi restavracije in kavarne lahko uživate v:

  • Štirih hodih izbranih menijev, ki ponujajo celovito kulinarično izkušnjo,
  • Vinski spremljavi, ki skrbno izbrana vina uskladi z vsakim posameznim krožnikom za popolno harmonijo okusov.

Vse to v prečudovitem okolju, ki združuje naravno lepoto in zgodovinsko tradicijo z modernim pridihom, zagotavlja nepozabno kulinarično doživetje v srcu Bohinja.

Hotel Sava Rogaška


Štirizvezdični Hotel Sava se nahaja v prelepem parku v Rogaški Slatini, znanem zdraviliškem kraju. Ta elegantni hotel svojim gostom nudi visoko stopnjo udobja z klimatiziranimi sobami, notranjim bazenom in brezplačnim dostopom do brezžičnega interneta v preddverju.

Za popolno sprostitev in razvajanje gostov skrbi Roi Spa, ki na več kot 1.200 kvadratnih metrih zunanje in notranje površine ponuja izjemne storitve, vključno z različnimi vrstami savn (finska, turška, infrardeča savna, sanarium, solna savna), zunanji ohlajevalni bazen, sončno teraso in kopeli za ultimativno doživetje sprostitve. Elegantna restavracija Kaiser ponuja izvrstno hrano, medtem ko so v kavarni in baru na voljo sladice in pijače za vse okuse. To ponudbo dopolnjuje idilično naravno okolje in visokokakovostne storitve, ki zagotavljajo nepozabno izkušnjo bivanja in razvajanja v Rogaški Slatini.

Lavender Hill – Nočitev v ECO resortu

Lavender Hill je prava oaza miru v Polzeli, ki ponuja pobeg iz mestnega vrveža v pomirjen objem narave. Z zasebnim vrtom in prekrasnim razgledom nudi idealno mesto za sprostitev in regeneracijo. Terasa za sončenje in zunanji bazen, obkrožen z zelenjem, sta popolna za uživanje v sončnih dneh in naravni lepoti.

Prepustite se tišini in miru, zbudite se ob zvokih narave in se osvežite v bazenu, ki se zliva s cvetočo okolico, kar omogoča popoln odklop in revitalizacijo duha. Resort ponuja namestitev v prostornih apartmajih in sobah, ki so zasnovani tako, da poudarjajo toplino in domačnost ter nudijo vse za udobno bivanje. Lavender Hill je idealen kraj za vse, ki iščejo mir, sprostitev in intimno doživetje narave, stran od vsakodnevnega stresa.

Kraljevska sprostitev telesa za dve osebi v Bohinju

Vodni park Bohinj, ki je del Bohinj Eco Hotela, je dostopen preko podzemnega hodnika in se nahaja v slikovitem okolju Julijskih Alp, zgolj 10 minut od Bohinjskega jezera. Ta destinacija je kot nalašč za zabavo in sprostitev za celotno družino, z vključenimi notranjimi in zunanjimi bazeni, solno sobo, obogateno s piransko soljo, različnimi savnami in wellness kotičkom, ki ponuja obsežen izbor tretmajev.

Za goste, ki po aktivnostih začutijo lakoto, je na voljo restavracija nad bazenom, kjer se lahko okrepčajo. Bazeni so dinamično zasnovani in ponujajo različne globine za vse starostne skupine, vključno z večjim rekreacijskim bazenom, dvema jacuzzijema in otroškim bazenom z atrakcijami. Posebni elementi kot so zvočna votlina, votlina za zaljubljene, bazenska plezalna stena in tobogan ponujajo dodatno zabavo in sprostitev.

V poletnih mesecih so na voljo tudi zunanji bazen in terasa, idealni za sončenje in sprostitev, medtem ko lahko v zimskih mesecih obiskovalci skozi panoramsko streho občudujejo snežinke. Vodni park Bohinj ponuja edinstveno doživetje sprostitve in zabave v osrčju narave, idealno za družinske izlete, razvajanje v dvoje ali samostojno regeneracijo.

Sedaj sta na potezi vidva!

Verjamemo, da bosta izmed naših petih predlogov - ali pa znotraj nabora darilnih paketov za posebne trenutke našla vsaj eno ponudbo, ki vaju bo navdušila. Ne pozabita, da si lahko čas, ko bosta odšla na razvajanje v dvoje, izbereta sama. Le obvestita izbranega ponudnika in si označita čas zase v koledarju. Predvsem pa uživajta!