Devet ultimativnih daril za ljubitelje letenja

Devet ultimativnih daril za ljubitelje letenja

Letenje po zraku, ne glede na to ali poletite z letalom, jadralnim padalom ali kako drugače, je nepozabna izkušnja, ki vam bo omogočila, da izkusite občutek svobode, ki ga ponuja letenje in da si hkrati ogledate čudovito pokrajino Slovenije z neba.

Aktivnosti v zraku so vsekakor ena od najboljših možnosti za darila, saj si takšnih adrenalinskih doživetij sami le poredko privoščimo. Če vas zanimajo vse naše aktivnosti v zraku, si jih lahko ogledate tukaj, mi pa smo za vas izbrali nekaj najbolj zanimivih. 

PANORAMSKI LETI Z LETALOM:

Letalska šola Jus, Domžale

Vaše sanje o letenju so lahko uresničene pod okriljem ugledne Letalske šole Jus, ki deluje od leta 2013. Poleg šole letenja in najema letal ponuja turistične polete, ki vam pričarajo nepozabno izkušnjo, medtem ko boste občudovali čudovito pokrajino s ptičje perspektive.

Letalska šola Jus zagotavlja varno in profesionalno doživetje, kjer se boste počutili udobno in zanesljivo, saj boste v rokah izkušenega pilota. Občutili boste adrenalin in navdušenje ob doseganju skrajnih višin ter uživali v edinstvenih trenutkih nad našo čudovito deželo. 

Omogočajo vam več različnih doživetij. Poletite lahko nad slovensko obalo in Gorenjsko (let traja približno 105 minut), nad Gorenjsko (let traja približno 75 minut), nad Bledom in Triglavom (let traja približno 60 minut), lahko pa postanete tudi pilot za eno uro. V tem primeru boste s pilotom inštruktorjem najprej opravili predpoletni pregled letala, izvedli pripravo na let in skupaj poleteli.

Letalski center Maribor

Triglav lahko preletite tudi z najmodernejšim ultralahkim letalom Sirius TL-3000. V 110 minutnem poletu boste iz zraka občudovali najlepše slovenske gore in turistične bisere.

Med poletom boste uživali v pogledih na lepote narave in razgledih na gore, med drugim Raduho, Logarsko dolino, Kamniško in Kokrško sedlo ter Storžič. Potem se boste podali proti Triglavu, kjer boste preleteli Blejsko jezero in se dvignili do višine 2.895 metrov, da boste lahko uživali v osupljivem razgledu. Po ogledu Triglava se boste obrnili proti Bohinjskemu jezeru, nato pa nadaljevali svojo pot proti Krvavcu in Veliki planini ter nazaj proti mariborskem letališču.

Aeroklub Ptuj

Panoramsko letenje je odlična izkušnja za vse, ki si želite iz ptičje perspektive ogledati okolico Ptuja ali Pohorja. Poleg tega imate možnost izbire bolj oddaljenega kraja po vaši želji, če si želite poleteti in si ogledati kaj specifičnega.

Polet bo izveden z letalom Cessna 172, ki je štirisedežno enomotorno športno letalo. Gre za eno najbolj priljubljenih letal na svetu, saj jih je bilo izdelanih več kot 60 tisoč. Z njim boste doživeli čare panonske ravnice in čudovitega Pohorja. Odločite se lahko za petnajst minutni ali pol urni panoramski polet za 3 osebe.

POLETI S PADALOM:

Tandemski polet s padalom nad Blejskim jezerom

Ko vas bodo pripeljali na vzletišče vas bo očaral prečudovit pogled na Blejsko jezero in Karavanke. Za polet boste uporabljali vrhunsko padalo in pripadajočo opremo, ki vključuje moderne letalske sedeže in vrhunska reševalna padala. Ni potrebno, da že imate predznanja, saj bodo izkušeni organizatorji poskrbeli za vse. Sam polet bo odvisen od vremenskih razmer in bo trajal med 10 in 30 minutami.

Na travnatem vzletišču boste naredili le nekaj korakov in že boste v zraku, kjer se boste udobno namestili v letalni sedež in uživali v poletu ter čudovitih razgledih. Pri pristajanju ne boste pristali na noge, ampak na letalni sedež, ki je opremljen s protektorjem, ki omogoča varne pristanke brez dotikanja tal s nogami.

Tandemski skok s padalom s slikanjem in snemanjem


V Skydive Lesce vam bodo omogočili enkratno adrenalinsko doživetje, primerno za vse navdušence nad ekstremnimi izkušnjami. Strokovno usposobljeni inštruktorji vam bodo pomagali pri pripravi in izvedbi skoka. Sam skok v tandemu bo opravljen z vrhunsko opremo, ki je skrbno vzdrževana in preverjena, kar zagotavlja vašo varnost med celotno izkušnjo. V paketu boste dobili tudi zunanje slikanje in snemanje med skokom. To bo namreč ena izmed najbolj adrenalinskih izkušenj v vašem življenju, ki jo boste želeli deliti s svojimi najbližjimi in se nanjo vedno znova spominjati s ponosom. 

Maxi polet z jadralnim padalom

Za svoj panoramski polet nad okolico Nove Gorice lahko izberete eno izmed višje ležečih vzletišč pri nas, od koder boste poleteli nad pobočji hribov, kjer je možno izkusiti jadranje v termičnih vetrovih. Ta izkušnja vam bo omogočila, da se povsem prepustite naravi in uživate v čudovitem razgledu ter občutku svobode v zraku. Panoramski polet bo trajal do 30 minut, kar vam bo omogočilo, da se boste resnično poglobili v razgled in uživali v vsakem trenutku tega izjemnega doživetja. S profesionalnim in izkušenim pilotom boste lahko brezskrbno uživali v vašem panoramskem poletu ter si ustvarili nepozabne spomine na ta izjemni dogodek.

Tečaj padalstva

Ekipa Skydive Ljubljana organizira tečaje padalstva vsaj petkrat na leto.  Prva ura pri njih je zmeraj brezplačna, ne glede na to, ali se kasneje odločite za tečaj pri njih ali ne. Na to uvodno predavanje lahko povabite tudi morebitne zainteresirane prijatelje.

Tečaj padalstva vključuje celoten sklop aktivnosti, ki vam bodo omogočile, da se naučite vseh potrebnih veščin za padalski skok: teoretična predavanja, praktične vaje v padalski telovadnici in vaš prvi skok, ki bo vrhunec tečaja, ko boste dejansko izkusili svobodo letenja in adrenalin padalstva.

POLET Z BALONOM:

Polet z balonom nad Ljubljano

Če si želite ogledati svet iz druge perspektive, predvsem pa nižje in bolj počasi kot pri skokih s padalom ali letenjem z avionom, potem je polet z balonom prava izbira. V tej enkratni izkušnji za dve osebi se lahko pridružite poletu z balonom, ki sprejme največ štiri potnike, in se tako podate na neponovljivo avanturo.

Poleti z balonom se izvajajo nad Ljubljano ali Ljubljanskim barjem, kar vam bo omogočilo, da doživite mesto in okolico na edinstven način. Pogled s tisoč metrov nadmorske višine vam bo razkril popolnoma drugačno perspektivo in vas popeljal v svet čudovitih razgledov. Po končanem poletu vas čaka še tradicionalni balonarski krst, kjer se proslavi uspešen polet z dvigom kozarca penine.

Varnost in 100% adrenalin zagotovljena

Ne glede na to, za katero izkušnjo in katerega ponudnika se boste odločili, smo prepričani, da bo to eno izmed najboljših daril - za nekoga drugega ali pa za vas same. Vsi ponudniki ustrezajo zahtevanim visokim standardom letenja, zato so skrbi odveč. Čas je torej za adrenalinsko izkušnjo življenja v zraku!