Ideje za preživljanje 1. maja v slovenski Istri

Ideje za preživljanje 1. maja v slovenski Istri

Slovenska obala je za prvomajske praznike med najbolj obiskanimi destinacijami. Razlog za to je nedvomno iskanje sonca in toplejšega vremena, ki nas prebudi iz zimskega spanja. Ne glede na to, kolikokrat ste bili tam, se vedno najde še kak neodkrit kotiček. Upamo, da boste med našimi predlogi našli prav to.

 

Posestvo Brič, Dekani - Popolna namestitev za prave gurmane

 

Posestvo Brič, ki se nahaja v Dekanih v neposredni bližini Kopra, ponuja nastanitvene enote, ki se ponašajo s 3 zvezdicami. Sprostite in okrepčate se lahko v hišnem baru in restavraciji, ki streže vrhunske morske pa tudi mesne in vegetarijanske jedi ter izvrstna vina. Nastanitev se nahaja nedaleč stran od obale in predstavlja odlično izhodiščno točko za pohodništvo in kolesarjenje, zanimiva pa je tudi za plezalce, saj se nedaleč stran nahaja vasica Osp, ki jo marsikdo pozna po zahtevni plezalni steni. Ljubitelji vin pa se lahko dogovorite tudi za ogled vinske kleti Brič, kjer vas bodo pogostili in razvajali z vrhunskimi vini.

 

Bio Vina Montis - Zakladi in dobrote Istre vabijo v svoj objem

 

V središču vasi Montijan se nahaja Vinska klet in domačija Montis, ki se trudi ohranjati družinsko tradicijo s pridelavo kakovostnih vin in olj. V ponudbi najdete izbor avtohtonih sort vin slovenske Istre: malvazijo, refošk in muškat ter druge domače proizvode, kot so refoškov liker Montinjanček, domača grappa in ekološko, ekstra deviško oljčno olje. Nudijo vam tudi pristne domače jedi, na primer pršut, rolano panceto, domačo vloženo zelenjavo in frtaljo s šparglji.

 

Forgotten Garden, Portorož - Romantični oddih v čudovitem ambientu

 

Apartmaji in sobe Forgotten Garden se nahajajo le 5 minut hoje od središča Portoroža in 500 m od plaže. Kompleks je obdan s parkom v velikosti 3000 kvadratnih metrov. Nastanitvene enote so klimatizirane in vključujejo brezplačen dostop do interneta, kabelsko televizijo in kopalnico. Vsi apartmaji imajo lastno kuhinjo, sobe pa imajo kotiček za pripravo toplega napitka in hladilnik.  Iz vseh nastanitvenih enot se ponuja tudi pogled na čaroben skriti vrt, ki je kot nalašč za sprostitev v vročih dneh. V parku lahko priredite piknik ali pa si privoščite osvežilno pijačo pod krošnjami dreves. V neposredni bližini se nahaja trgovina z živili, blizu je tudi večja restavracija, vzdolž portoroške promenade pa boste našli vrsto lokalov za vsak okus.

 

LifeClass HOTELS & SPA Portorož - Eleganca in tradicija

 

LifeClass Hoteli s 4* v Portorožu nudijo popolno udobje za pare, družine ali skupine. Zaplavajte v svet zdravih užitkov, poskrbite za vaše dobro počutje, bivajte v stilu Mediterana. Hoteli vam nudijo nešteto možnosti, ne glede na vaš življenjski stil. Če želite počitnice preživeti aktivno ali pa bi raje poležavali na plaži ter se sproščali ob šumenju morja in toplih sončnih žarkih, je Lifeclass primerna izbira. Prepustite se eleganci, razvajanju in prestižu ter poskrbite za sprostitev in regeneracijo, preživite oddih aktivno in poskrbite za dobro počutje vašega telesa. Naj se vaš dan zaključi v dobri družbi. Pričakujejo vas v hotelih Grand Hotel Portorož, Riviera, Mirna, Apollo ali Neptun, izbrani hotel pa vam bo dodeljen naključno, po sistemu roulette.

 

Turizem na kmetiji Red Fairytale - Pravljična sprostitev v slovenski Istri

 

Že ime Red Fairytale oz. Rdeča pravljica pove, da boste tu doživeli sproščujoče pravljično bivanje. Okolica je obdana z zelenjem in vinogradi, kjer se lahko sprehajate na svežem zraku, uživate ob poslušanju ptičjega petja, občudujete neokrnjeno naravo in pokušate izvrstno domače vino in olivno olje. Klimatizirani apartmaji nudijo kuhinjo s hladilnikom in kuhalno ploščo, satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, sezonsko masažno kad in opremo za peko na žaru. Vasica je odlično izhodišče tudi za ogled in raziskovanje bližnjih vasic in njihovih zanimivosti ter turističnega bisera slovenske obale, Portoroža.

Hiša Nostalgia - Prijetno bivanje v stilsko opremljeni istrski hiški

V pristnem istrskem ambientu in skrbno izbranem stilu vam počitniška hiška Nostalgija nudi prijetno bivanje, ki vas bo popeljalo v tiste davne čase, ki so že skoraj pozabljeni. Prenovljena in stilsko opremljena istrska hiša se nahaja v pristni istrski vasici Popetre, ki je od Portoroža oddaljena 29 km. Hiša je bila zgrajena leta 1898 in obnovljena leta 2019. V notranjosti je ohranjen tipičen stari kamin, ki so ga poimenovali “črna kuhinja” ali ognjišče, na katerem so kuhale gospodinje imenovane Šavrinke. Razpolagajo z enim apartmajem v celotni hiški, ki je razdeljena na pritličje s kuhinjo, jedilnico in dnevnim prostorom ter ločeno kopalnico. 

Restavracija Riviera Adriatic – Kulinarika s pogledom na morje

Na sprehajalni poti med Portorožem in Piranom se nahaja Restavracija Riviera Adriaticki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Nudijo vam široko ponudbo hladnih in toplih predjedi, specialitet iz mesa in svežih rib, jastoga na žaru, školjke, solato in sladice, špagete, pizze, buteljčna vina in sladoled. Z veseljem vas pričakujejo, da se pri njih po ogledu mesta okrepčate ter osvežite z domačimi dobrotami.

Parangal - Ribja restavracija s čudovitim razgledom

Ribja restavracija Parangal nudi hladne in tople predjedi, juhe, specialitete iz mesa in svežih rib kot so jastog, romb, kovač, list, brancin, orade, pripravljene v pečici ali na žaru. Izbirate lahko rezance s tartufi na več načinov ter med pestro ponudbo sladic ter buteljčnih vin. Terasa se nahaja tik ob morju z lepim razgledom na izolsko marino. Nahaja se ob prijetni sprehajalni poti na ob obali.