Jesenski gastro vodič po najboljših restavracijah v regiji

Jesenski gastro vodič po najboljših restavracijah v regiji

Regionalna kulinarična scena je jesen pričakala dinamično, kar dokazujejo številne odlične restavracije, bistroji, vinoteke in bari, ki ponujajo fantastične jedi, popolnoma prilagojene topli dobrodošlici jeseni. V nadaljevanju besedila vam razkrivamo nekaj izvirnih in vznemirljivih destinacij, ki ponujajo nepozabno gastronomsko doživetje.

Kulinarično doživetje med vinogradi

Na koncu idilične doline, obdane z vinogradi in listnatimi gozdovi, v Stari vasi na Bizeljskem, stoji Turistična kmetija Pudvoi, ki s svojo kulinariko že leta navdušuje vsakogar, ki jo obišče. Gospodinja in odlična kuharica poleg številnih dobrot pripravi tudi bizeljsko ajdovo pogačo, ki jo speče v domači krušni peči. Gostje lahko okušajo tudi vrhunska sortna vina, domače žganje, jabolčnik, sadje in sadne sokove, poleg klasične goveje in gobove juhe pa tudi jušne cmoke, začinjene s praženo čebulo in peteršiljem. Privoščite sebi in svojim najbližjim še danes kulinarično doživetje, ki bo zadovoljilo še tako zahtevne gurmane!

Dober glas seže v deveto vas

Istra se poleg čudovitih vasi, fantastične narave in številnih skritih zalivov ponaša tudi z odlično gastronomsko ponudbo. Ena od destinacij, ki vedno znova navdušuje, je agroturizem Radešić, ki se nahaja v bližini slikovitega srednjeveškega mesta Grožnjan. Ponujajo tradicionalno istrsko hrano in domača vina. Njihove specialitete, kot so domači ravioli in pršut, pa vas ne bodo pustili ravnodušne. Kajti res redko se danes najde kdo, ki tako dobro pripravi polento na starinski način ali pečene klobase skupaj z ombolom in jurčki ter drugimi lokalnimi specialitetami.

Poskusite testenine s črnimi tartufi ali divjačinski golaž, fenomenalne raviole polnjene z blitvo ali odličen svinjski file v oljčnem olju in se prepričajte, zakaj je Istra eden od paradnih konjev hrvaškega turizma!

Svet okusov na dosegu roke

V osrčju očarljive Ljubljane, nedaleč stran od čudovitega gradu in  reke Ljubljanice, ki vijuga skozi mesto, se nahaja restavracija Dežela okusov. Ta restavracija svojim gostom ponuja najboljše dobrote, na njihovem jedilniku pa boste našli bogato brezglutensko ponudbo, ki zaradi tega ni nič manj okusna in mamljiva.

Ponujajo različne mesne dobrote, rižote, testenine in krompirjeve jedi, kjer tudi vegani in vegetarijanci ne bodo ostali lačni, saj so zanje pripravljeni z odličnimi recepti, ki jih navdušijo. Privoščite si kosilo ali večerjo po svojem okusu ob vrčku hladnega piva ali kozarcu tradicionalnega slovenskega vina in uživajte v čarih prelepe Ljubljane že ta vikend.

Samo najboljše za gurmane

Pravi gurmani že dolgo vedo, da je vzhod Hrvaške raj za njihove razvajene brbončice, zato se brez težav odpravijo na večurno potovanje samo zato, da bi okusili odličen čobanec, ribji paprikaš, ostriža ali krapa, meso izpod peke in podobne dobrote, v katerih lahko uživate ob izbranih slavonskih vinih, ki vedno znova navdušijo.

Vse to in še več lahko doživite vsi, ki se odpravite v hotel Lav v Vukovar. Že od samega začetka svojega obstoja v 19. stoletju je ta hotelska restavracija znana po vrhunski kulinariki in kletarstvu, ki temelji na gastronomskih specialitetah, tako značilnih za to podnebje. Poskusite znameniti slavonski kulen, okusite odličen ribji paprikaš in večer kronajte s toplim slavonskim slivovim vinom. Ne čakajte, obiščite to mesto, kjer se v enem prepletajo tradicija, kakovost in gastronomija!

Spomin na poletje

Na sami plaži, ob čudovitem modrem Jadranu, ujemite še zadnje tople letošnje sončne žarke in podoživite spomine na najlepše trenutke poletnih počitnic v restavraciji Korta v Orebiću. Restavracija ponuja raznolike jedi in pijače, odvisno od želja gostov, ter kulinarične dobrote, kot so ribe v soli, morski koktejli in muflon na grofovski način. Različne vegetarijanske jedi ter pestra ponudba vrhunskih domačih rdečih in belih vin, dajejo celotni izkušnji povsem novo dimenzijo.

Poleg hrane lahko gostje uživajo tudi v odličnih pijačah v obliki znanih lokalnih rdečih in belih peljeških vin, med katerimi izstopata Dingač in Plavac mali. Zato ne oklevajte in poiščite najboljše mesto za posedanje na tlakovani terasi, sprostitev ob okusni hrani in pijači ter uživanje v jesenskem sončnem zahodu s pogledom na morje.

Podarite odličnost

Razveselite tiste, ki so vam res pomembni, z vrhunskim darilom še danes in jim dajte priložnost za najboljšo gastronomsko in hedonistično avanturo. Poskrbite za vam drage ljudi in jim dovolite, da obiščejo najboljše gastro destinacije v regiji.

Presenetite svojo družino in prijatelje z vrhunsko večerjo ali odličnim kosilom in podarite enega od domiselnih SelectBox darilnih paketov, ki zagotavljajo pestro paleto vrhunskih jesenskih doživetij, v katerih bo užival prav vsak.