Kaj na hrvaški obali pritegne tuje turiste in tamkajšnjih TOP 8 prvomajskih doživetij

Kaj na hrvaški obali pritegne tuje turiste in tamkajšnjih TOP 8 prvomajskih doživetij

Slovenci smo dobro seznanjeni z glavnimi turističnimi destinacijami Hrvaške, še bolje jih seveda poznajo sami Hrvati. Kaj pa na hrvaški obali najbolj pritegne tuje turiste? V čem na svojem potovanju najbolj uživajo? Vidijo stvari drugače, kot mi, ki živimo v soseščini te prelepe dežele? Komentarji popotnikov pokažejo, da tuje turiste navdušujejo podobne destinacije kot nas, ki živimo v neposredni bližini.

Če lahko tuji turisti s pomočjo velikih turističnih portalov najdejo iste destinacije, kot jih že dolgo poznamo mi, pa nam naše poglobljeno poznavanje malih skrivnosti Hrvaške omogoča, da vam iz obsežne ponudbe SelectBox na Hrvaškem ponudimo izbor osmih, nam najljubših doživetij, kamor smo uvrstili tako nastanitvene kot kulinarične možnosti. Tako lahko za prvomajske počitnice doživite nekaj zares izjemnega. 

Hotel Manora, Lošinj

Ob vznožju gore Osoršćice na otoku Lošinj, se v turističnem mestu Nerezine nahaja Hotel Manora. Pri njih se boste počutili kot doma, saj se gostom zares posvetijo na individualen način. Vsaka izmed sob ima čudovit pogled na morje ali na prelepo okolico. V sklopu hotela je na voljo vrhunska restavracija, bar, savna, masažni salon in fitnes ter notranji in zunanji bazen s teraso za sončenje. Zaradi izjemno blage klime je Lošinj popoln kraj za aktivne počitnice.

Hotel Kaštel, Motovun

Hotel Kaštel se nahaja na vrhu hriba, kjer se razlega srednjeveško mesto Motovun. Nahaja se v palači Pollesini iz 17. stoletja, enem najbolj prepoznavnih objektov tega mesta. Hotel je prenovljen in prilagojen potrebam gostov. V toplem in domačem vzdušju družinski hotel prepleta tradicija, prijetno vzdušje in udobje. Nahaja se med čarobnim okoljem pokrajine, kjer se gosti lahko sprostijo in uživajo v slikoviti pokrajini ter kulturnih, zgodovinskih in arhitekturnih biserih Motovuna in Istre. Skoraj vsako okno hotela ponuja čudovit pogled nad mestnim jedrom in uličicami Motovuna, pokrajino osrednje Istre ter na motovunske vinograde.

Restavracija Hotel Fontana, Buzet

Sodoben in eleganten hotel Fontana se nahaja v središču Buzeta v prelepi Istri. V sklopu hotela je vrhunska à la carte restavracija z domačo kulinariko ter številnimi istrskimi specialitetami in vini. V restavraciji lahko okusite jedi iz tartufov, ki so njihova glavna atrakcija in izbrana, vrhunska istrska vina. Še posebej boste uživali v obrokih na terasah s čudovitim razgledom na istrsko pokrajino.

Apartmaji Villa Nina, Fažana

Apartmaji Villa Nina se nahajajo v hrvaški Istri, 200 metrov od središča naselja Fažana in 100 metrov od prodnate plaže. Vse enote so opremljene s klimatsko napravo, satelitsko televizijo in sedežno garnituro. Apartmaji imajo tudi popolnoma opremljeno kuhinjo z jedilnico in aparatom za kavo. Kopalnice vključujejo prho ali kad, večina apartmajev pa se ponaša s pogledom na morje.

Apartment 4 You, Split

Apartmaji Apartment 4 You se nahajajo v Splitu, na odlični lokaciji v bližini Dioklecijanove palače, ki je pod UNESCO zaščito in vsekakor vredna ogleda. Apartmaji so lepo urejeni z moderno opremo, popolnoma opremljeno kuhinjo, kopalnico in dnevnim prostorom s klimatsko napravo. Apartmaji so locirani na idealni lokaciji, saj se v njihovi bližini nahaja vsa pomembna infrastruktura, kot so restavracije, trgovine in bari. Apartmaji so primerni za vse tiste, ki uživate v sprehodih po mestnih promenadah. Obiščite jih, rešite se vsakodnevnega stresa ter se prepustite bogati ponudbi, ki jo ponuja biser Dalmacije.

Restavracija 2RIBARA, Zadar

Restavracijo 2ribara boste našli v starem mestnem jedru Zadra, in sicer na tipični ozki kamniti ulici. Razvajali vas bodo z mediteransko hrano in velikim izborom morskih jedi, med njimi brancin na žaru, dagnje, morsko žabo in še več. Privoščite si lahko tudi pice in številne mesne jedi, vse pa bodo v celoti zaokrožila vina z njihove vinske karte.  Organizirajo tudi posebne zabave in druženja za večje število ljudi. Po gurmanskem razvajanju boste zadovoljni lahko sproščeno nadaljevali svoje raziskovanje dalmatinskega mesta Zadar.

Vinoteka CAPO, Brtonigla

Vinoteka Capo se nahaja v istrski vasici Brtonigla. V vinski kleti nudi degustacije svojih vrst vina in domačega olivnega olja. Tu pridelujejo vrhunska vina, degustirate lahko malvazijo, sivi pinot, chardonney, rumeni muškat in cabernet sauvignon. Večinoma nudijo suho vino, ki je sveže in z ogromno arome. Največ pridelajo ravno malvazije, ki je najpogostejša vrsta vina v Istri. V njihovem vinu lahko začutite priokus morja in živahnosti Istre, ki se odraža pri pridelavi vina. Vsi njihovi vinogradi stojijo na rdeči zemlji, terra rossi. To je edinstvena zemlja, temperamentna in močna, obdelujejo pa jo s spoštovanjem in ljubeznijo.

Apartmaji in sobe Degra, Umag

Apartmaji Degra se nahajajo le sto metrov od morja in dva kilometra od Umaga. Obkroženi so z dišečim borovim gozdom, ki kar kliče po dolgih sprehodih in raziskovanju. Kompleks apartmajev in ekskluzivno opremljenih sob bo navdušil vse, ki si želijo udobnega bivanja. Lokacija ima bogato kulinarično ponudbo, v bližini so tudi številne vinske kleti.

Kaj izbrati? Karkoli!

Sedaj imate možnost, da tokratne prvomajske počitnice preživite na zares nepozaben način. Veseli bomo če boste upoštevali naše nasvete, saj smo se pri izboru zares potrudili. Težko je namreč iz velike ponudbe enkratnih doživetij izbrati le osem najboljših. Vse predlagane restavracije nudijo nekaj posebnega na kulinaričnem področju, prav tako ima vsaka od predlaganih namestitvenih možnosti nekaj, kar je pritegnilo nas in mnoge pred nami. Želimo vam nepozabno doživetje!