Kakšni partnerji so kozorogi, kaj jih razjezi in kako se jim znova prikupiti s pravim darilom

Kakšni partnerji so kozorogi, kaj jih razjezi in kako se jim znova prikupiti s pravim darilom

Kozorogi zmorejo marsikaj in so kos marsičemu. Znani so po svoje sposobnosti vodenja in izrazitem fokusu, kar jim zelo pomaga na poklicni poti. Tudi sicer so zelo praktični in si radi zastavljajo cilje, h katerim potem stremijo. Kozorogi zelo cenijo svoj čas, kar se odraža tudi v partnerskih odnosih. Če menijo, da se nekaj ne bo obneslo na dolgi rok, v to ne bodo vlagali večjih naporov.

Kakšni partnerji so kozorogi

Kozorogi zato morda niso najlažji partnerji, ko govorimo o osvajanju njihovega srca. A ko se predajo, čutijo globoko pripadnost in povezanost. Skratka, točno vejo, kaj si želijo. Hkrati tudi vejo, česa si ne želijo in to jasno pokažejo. Zato bi lahko rekli, da so kozorogi praktični in ciljno naravnani, ko govorimo o ljubezni in partnerskih odnosih. Ker si želijo predvsem dolgoročnih odnosov niso ustvarjeni za kratkoročne romance, niti na prvem zmenku ne bodo razkrili svojih skrivnosti. Šele potem, ko bodo ocenili, da ima določen odnos dolgoročen potencial, se bodo zares povsem predali. Ker so kozorogi zelo poslovno naravnani bi lahko njihov pristop do partnerske ljubezni z metaforo zapisali, da ne bodo vlagali v nekaj, kjer ni zagotovljen donos, kakršnega si želijo.

Ko pa je srčna odločitev sprejeta boste pogosto videli povsem drugačnega kozoroga. Ta kar naenkrat ne bo več tako pragmatičen in preračunljiv, ampak bo zasijal v svoji čutnosti in razumevanju. Ne samo to. Pri kozorogih s prepričanjem o pravi ljubezni pride tudi strast. Še več, pokazali bodo veliko mero potrpežljivosti, predanosti in bodo partnerju stali ob strani v dobrem in slabem.

S katerimi znamenji se kozorogi dobro ujamejo in s katerimi ne

Kozorogi se odlično ujamejo z devicami in biki, saj »govorijo isti jezik«. Zelo dobro se razumejo tudi s škorpijoni, s katerimi si zaradi kompatibilnosti vzajemno pomagajo postati najboljša verzija sebe. Na drugi strani pa se dobro ujamejo tudi z raki, ki pa so njihovo nasprotje. Zato se njihove lastnosti dopolnjujejo, pomanjkljivosti pa pogosto izničijo.

Zračna znamenja so tista, ki s kozorogi nimajo veliko skupnega. Vodnarji, podobno kot kozorogi, veljajo za svojeglave in pogosto trmaste. Zato ta kombinacija praviloma ni ravno obstojna na dolgi rok. Podobno je z dvojčki, prav tako zračnim znamenjem.

Kaj razjezi kozoroga

Glede na zgornji opis kozorogovih lastnosti lahko hitro predpostavite, kaj ga bo razjezilo. Predvsem občutek, da nekdo kozoroga ne spoštuje ali pa ga celo ponižuje, bo najverjetneje privedel do izbruha. Prav tako se razburijo, če nekdo ne drži svoje besede. Če se dogovorite za večerjo je najslabše, kar lahko storite, da jo odpoveste tik pred zdajci. Ker so sami zelo organizirani ne marajo nereda, zato stanovanje pozorno pospravite, če ste kozoroga povabili na večerjo. Še zadnje opozorilo: kozorogi ne prenesejo čustvene drame. Sami čustva ne izražajo tako pogosto in zlahka, zato jih lahko nekontroliran čustveni izbruh spravi ob živce.

Kakšnih daril se bodo razveselili kozorogi

Podobno, kot velja za vodnarja, ki po koledarju sledijo kozorogom, velja tudi za kozoroge: če ste kozoroga razjezili se boste morali za opravičilo zares potruditi. Če želite njegovo naklonjenost znova pridobiti s pomočjo darila, morate upoštevati najprej njihove osebnostne značilnosti, nato pa še njihov »partnerski profil«.

Ker je kozorog zelo pripaden svojem delu, se težko loči od poklicnih obveznosti. Hkrati pa ima rad naravo in pogosto v času izven dela išče svoj mir. Zato je za kozoroge super darilo podaljšan vikend v naravi.

Selectbox ima za kozoroge kar nekaj primernih darilnih paketov. Ker pa seveda vsi kozorogi niso enaki, boste lahko sami najbolje ocenili kateri bo idealen. Možnosti je veliko, naj jih izpostavimo le nekaj:

  • Za prvinsko izkušnjo narave lahko izberete darilni paket Podeželski oddih ali Pravljični vikend.
  • Romantični pobeg bo odlična izbira za tiste kozoroge, ki so navkljub svoji pragmatični drži po srcu vseeno romantiki.
  • Sanjski trenutki v luksuznem hotelu so super priložnost, da delovni kozorogi zares izprežejo iz dela in si privoščijo trenutek zase.

Za še več možnosti darilnih paketov, ki bodo razveselili kozoroge, obiščite spletno stran Selectbox, kjer smo izbrali darilne pakete, ki so kot ustvarjeni za kozoroge.