Kam na prvomajska potepanja po Sloveniji

Kam na prvomajska potepanja po Sloveniji

Prvi maj je pred vrati. Ker je to čas, ko si vzamemo nekaj dni zase, smo za vas pripravili nekaj izbranih predlogov za preživljanje prvomajskih praznikov v Sloveniji. Tokrat smo se zaobljubili enakomerni zastopanosti vseh osrednjih regij, zato predstavljamo predloge za nočitve ter pokušine lokalnih znamenitosti s področij Goriške, Gorenjske, Dolenjske, Štajerske in Prekmurja.

1. Goriška

Turistična kmetija Želinc

Na slikoviti lokaciji, kjer se srečata reki Cerknica in Idrijca, turistična kmetija Želinc ponuja toplo dobrodošlico v avtentičnem slovenskem vzdušju. Uživate lahko v razgledu na dolino reke Idrijce ter v izvrstni hrani in odličnih vinih iz Primorske, domačih žganicah, likerjih ali domačem jabolčniku.

Kmetija Želinc vam nudi tudi možnost bivanja z zajtrkom ter dostop do savne, možno pa je tudi uživanje v zunanjem ali masažnem bazenu. Razvajate se lahko tudi v wellnessu, ki se nahaja v nižjih etažah turistične kmetije, kjer obiskovalcem ponujajo uživanje v infrardeči in finski savni ter masažnem bazenu.

Kmetija Kumar

Kmetija Kumar, ki leži v slikoviti srednjeveški vasici Šmartno v srcu Brd, se že leta posveča ekološkemu gojenju ekstra deviškega oljčnega olja, raznovrstnega sadja in predvsem izvrstnih vin, ki so združena pod znamko PriMar vino.

Posebno mesto med njihovimi dosežki zavzema predikatno vino PriMar Jantar, narejeno iz posušenega grozdja, ki je na prestižnem svetovnem vinskem tekmovanju Decanter prav tako prejelo srebrno medaljo. Glavne dejavnosti na kmetiji obsegajo vinarstvo, sadjarstvo in pridelavo olja. V ponudbi imajo tudi paket, ki vključuje degustacijo vin skupaj z domače pridelanimi prigrizki, poleg tega pa obiskovalcem nudijo možnost nakupa buteljk njihovih vin za domov.

2. Prekmurje

Kmetija Mali raj

Na skrajnem robu krajinskega parka Goričko, v mirni vasici Dolenci pri Šalovcih, kjer se po besedah domačinov konča svet, se nahaja Kmetija Mali raj.

Kmetija nudi domačo pogostitev s prekmurskimi specialitetami ali pa degustacijo kozjih sirov, ki jih pridelujejo sami. Gostom, ki prenočujejo v sobah ali apartmajih, lahko zagotovijo tudi dobavo domačih bioloških prekmurskih proizvodov, kot so domač kruh iz krušne peči, marmelada, bučno olje in domača šunka.

Vinska klet Marof

V srcu Goričkega, kjer se zdi, da poleg travnikov in gozdov ni ničesar drugega, se nenadoma odpre pogled na Vinsko klet Marof, ki izstopa s svojimi modernimi prostori namenjenimi tradicionalni pridelavi vin.

Večina vin se stara v hrastovih sodih, del pa tudi v cisternah iz nerjavnega jekla, s skupno letno proizvodnjo, ki doseže do 120 tisoč steklenic. Iz posebej urejenega prostora za degustacijo se razprostira čudovit razgled na obsežne vinograde in okoliško naravo, kjer klet Marof organizira nepozabne degustacije za skupine do šestdeset oseb.

Gostilna Lovenjak

Gostilno Lovenjak nudi kakovostno hrano in pijačo ter poletne večere v ritmu glasbe. Tu ohranjajo dolgoletno tradicijo priprave ribjih jedi in avtentičnih prekmurskih specialitet, v meniju najdemo tudi izbor evropskih in mednarodnih jedi. Gostom je na voljo sommelier, ki z znanjem in občutkom za vino dopolnjuje gastronomsko izkušnjo.

Poleg gostilne se nahaja Hotel Štrk, ki gostom nudi tudi wellness z bazenom, jacuzzijem in savnami, fitnesom ter možnost izposoje koles. Hotel se je leta 2016 okitil z nazivom »Affordable luxury hotel of the year 2016«.

3. Dolenjska

Kmetija Šeruga

Kmetija Šeruga, ki se nahaja v neposredni bližini priljubljenega Otočca, gostom ponuja idilično bivanje v desetih rustikalno urejenih dvoposteljnih sobah. Na kmetiji prevladujejo ajdove jedi, kot so smetanova juha z ajdovo kašo in gobami, ajdovi štruklji, ajdovi žganci s kislim mlekom in domač ajdov kruh z orehi.

Tu lahko uživate ob zvokih žuborečega potoka, preizkušate domač cviček, se udeležite kmečkih del za sprostitev ali izkoristite odlično lokacijo za raziskovanje okolice.

Kmetija Šeruga nudi pakete z različnim številom nočitev v dvoposteljni sobi ali kašči, z možnostjo polpenziona, kjer lahko okusite tradicionalne domače jedi.

Vinska klet Colnar

Vinska klet Colnar se nahaja na slikoviti Trški gori blizu Novega mesta. Za obiskovalce organizirajo podrobne predstavitve njihovih vin in procesa njihove pridelave, vključno z ogledom nove vinske kleti v Lešnici, zgrajene leta 2022.

Ponujajo različne možnosti, ki obsegajo od dve do štiri vrste vin in lahko vključujejo tudi narezke lokalnih dobrot. Med posebnostmi, ki jih lahko okusite, so tudi olje iz grozdnih pešk in pekovski izdelki iz moke grozdnih pešk, ki dodatno obogatijo degustacijsko izkušnjo.

4. Gorenjska

Hotel Kristal in Restavracija Pri lovcu

Gostje lahko v Hotelu Kristal uživajo v čudovitem domačem vzdušju, odlični kulinariki in miru, ki ga ponuja okoliška neokrnjena narava. Hotel predstavlja idealno izhodiščno točko za raziskovanje okolice, kjer se odpirajo možnosti za tako mirne kot aktivne počitnice.

Wellness ponudba vključuje sprostitvene tretmaje, kot je masaža Abhyanga in Ayurvedska masaža.

Restavracija Pri Lovcu, del Hotela Kristal, se nahaja na robu Triglavskega narodnega parka, v srcu neokrnjene narave in le nekaj korakov od Bohinjskega jezera. V tej restavraciji lahko uživate v toplo domačem vzdušju, vrhunski kulinariki, miru in tišini, ki ju ponuja neposredna bližina narave. Restavracija je priznana po svojih lovskih in ribjih jedeh, s fokusom na kvalitetno druženje in izvrstno hrano.

5. Štajerska

Wellness & Spa Family Apartments Bolfenk

Wellness & Spa Family Apartments Bolfenk so razkošni apartmaji različnih velikosti, primerni za namestitev od 2 do 8 oseb, opremljeni s kabelsko televizijo in brezžičnim internetom.

Kulinarika v apartmajih združuje domače okuse z modernim pridihom, za popolno sprostitev pa skrbi Wellness Hiša z obsežno ponudbo masaž, neg telesa in obraza, notranjim bazenom in savnami. Za aktivno preživljanje časa so na voljo možnosti najema koles, organizirani pohodi ali sprehodi po okoliški naravi.

Vila Golf

Vila Golf je ena izmed najlepših zgradb v Rogaški Slatini, locirana v samem centru mesta, obkrožena s čudovitim parkom in v bližini naravnega izvira mineralne vode. Na sprednji strani vile je park in promenada, na zadnji strani pa najdete zasebno parkirišče in Ivanov izvir, naravni izvir mineralne vode. Le 10 minut hoje stran se nahaja tudi pivnica z zdravilno naravno mineralno vodo Donat Mg.

Vila Golf ponuja apartmaje, ki so primerni tako za pare kot družine, in je idealna izbira za tiste, ki iščejo oddih v naravi in želijo pobegniti od vsakdanjega vrveža.

Kam se boste odpravili?

Sedaj morate le še izbrati regijo katero boste raziskali in preko nakupa naših darilnih paketov Selectbox opraviti rezervacijo za željeni termin. Prepričani smo, da se boste naužili svežega zraka, domače hrane in vrhunskih vin. Uživjate!