Koliko razlogov potrebujete, da si to pomlad privoščite masažo?

Koliko razlogov potrebujete, da si to pomlad privoščite masažo?

Če večino časa, tako kot mi, preživite na delovnem mestu in se nato posvečate najbližjim, je za vami dolga zima, ki za mnoge ni bila brezskrbna. Sedaj, ko je končno prišla pomlad, je čas, da si vzamete nekaj časa zase in se poskušate v sklepni del prvega polletja podati čimbolj navdani s svežo energijo. Ena od nam najljubših možnosti »resetiranja« je dobra masaža.

Če ste tudi sami njen zaprisežen pristaš vam najverjetneje ne rabimo našteti pet razlogov, zakaj vam masaža koristi. Morda pa z njimi prepričamo koga, ki doslej ni bil pristaš takšnega načina sproščanja.

Vaše razpoloženje se lahko bistveno izboljša

Stres ima številne negativne učinke na vaše zdravje in počutje, a eden najpogostejših simptomov je slabo razpoloženje. Če ste pod stresom, se po navadi res ne počutite srečne ali sproščene – kar lahko negativno vpliva tudi na tiste okoli vas. Masaža lahko pomaga zmanjšati raven stresa in izboljša vaše razpoloženje z zmanjšanjem mišične napetosti v telesu. Ko so mišice sproščene, sproščajo kemikalije, imenovane endorfini, zaradi katerih se počutimo srečnejše.

Koristi vaši koži

Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da je masaža odlična tudi za vašo kožo. Pravzaprav se je izkazalo, da masaže zmanjšajo vnetja v telesu (ki lahko povzročijo akne), povečajo pretok krvi v obrazu (kar pomaga ohranjati svež videz) in zmanjšajo zabuhlost pod očmi z odvajanjem tekočine iz predela pod njimi ( zaradi česar smo videti manj utrujeni). Masaža pritisnih točk na glavi prav tako pomaga izboljšati prekrvavitev, tako se boste po intenzivni enourni masaži počutili sveži, kot že dolgo ne.

Sprostitev je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in kondicije

Kot veste, je sprostitev ključnega pomena za ohranjanje zdravja in tudi telesne kondicije. Masaža vam lahko pomaga znižati krvni tlak, izboljša prekrvavitev in zmanjša mišično napetost, kar bo telesu omogočilo več kisika. Masaža prinaša posebne koristi tistim, ki trpijo zaradi stanj s kronično bolečino, kot sta fibromialgija ali artritis. Pri teh stanjih lahko namreč vadba obstoječe bolezenske simptome še poslabša, predvsem, če se ne izvaja nepravilno (ali brez ustrezne priprave).

Pomaga lahko pri preprečevanju bolezni

Masaža lahko pomaga pri preprečevanju bolezni z zmanjšanjem ravni stresa in izboljšanjem splošnega zdravja. Zaradi stresa ste lahko bolj dovzetni, da zbolite, saj je pod stresom naš imunski sistem ogrožen – to pomeni, da se naše telo ne more boriti proti virusom tako učinkovito, kot takrat, ko smo sproščeni in mirni. Masaža pripomore k boljši prekrvavitvi po telesu, vključno z arterijami. Če so v teh kakršne koli blokade, lahko potencialno povzročijo vnetje ali celo privedejo do bolezni srca, če jih ne zdravimo.

Kam na masažo?

Seveda je to odvisno od tega kakšno masažo si želite oz. jo potrebujete. Pregled vseh masaž, ki jih nudijo naši partnerji si lahko ogledate tukaj.

Izpostavimo lahko tri masažne tehnike, po katerih je tudi pri nas vse več povpraševanja:

Lipomasaža

Gre za povsem neinvazivno metodo, kar pomeni, da z njo ne posegamo v človeško telo. Odlična je, če imate težave s celulitom, maščobnimi oblogami, ohlapno kožo ali zadrževanjem vode v telesu. Namenjena je za oblikovanje telesa, saj se zmanjša obseg telesa, npr. okoli trebuha, pasu, izboljša pa tudi tonus kože. Primerna je za vse ženske, ki imajo genetske predispozicije za kopičenje maščob in se kljub redni telovadbi in zdravi uravnoteženi prehrani ne morejo znebiti maščobnih oblog, ter za vse moške, ki imajo naravno dober metabolizem, vendar so si z leti zaradi nepravilne prehrane pridobili maščobo okoli trebuha, prsnega dela, zadnjice. V naši ponudbi boste našli ponudnike lipomasaže iz Novega mesta in Žalca.

Ayurvedska masaža

Ayurvedska masaža (ali abhayanga) je masaža celega telesa s toplim, zdravilnim ajuvederskim oljem, ki ima veliko pozitivnih učinkov za dušo in telo. Ta izjemna masaža pomaga pri odpravljanju mišičnih krčev in poskrbi za ravnovesje doš (Vata, Pitta, Kapha). Abhayanga je koristna in priporočljiva za vse vrste gibalnih motenj, psihičnih težav, motenj presnove ali preprosto za osvežite in regeneracijo utrujenega telesa.  

Tajska masaža

Izberete lahko klasično tajsko masažo ali pa tradicionalno, ki s stimulacijo glavnih energijskih točk v telesu ponovno vzpostavi občutljivo ravnovesje med fizičnim in duhovnim telesom. Maserji za to uporabljajo premišljene dotike naših maserjev, ki s strokovno kombinacijo raztezalnih vaj, pritiskov na akupresurne točke in z dotiki palcev, dlani, kolen ali stopal prerodijo vaše telo in duha.

Ali pa morda kaj drugega…

Če pa želite nekaj še bolj drugačnega, vam priporočamo, da poizkusite solno terapijo na Vrhniki ali v Celju ali maderoterapijo, o katerih smo že pisali.

Možnosti za pomladno pomladitev imate sedaj več kot dovolj. Privoščite si torej trenutek zase in si rezervirajte termin samo zase.