Predlogi za popoln, aktivno preživet dan za celo družino

Predlogi za popoln, aktivno preživet dan za celo družino

V času, ko otroci vse preveč časa preživijo pred zasloni, starši pa v službi, je kakovostno preživljanje skupnega prostega časa v krogu družine močno okrnjeno. Po drugi strani pa je na voljo vedno več družinskih dejavnosti, ki to omogočajo. Veliko jih boste našli v naši ponudbi SelectBox paketov ali SXP1 doživetij. Zato smo za vas tokrat izbrali nekaj najbolj zanimivih. Prepričani smo, da boste našli dogodivščino, ki bo po volji vsem v družini. 

Enodnevno družinsko jadranje po slovenski obali

Navtična šola Navtični tečaji.si je akreditirana navtična šola s strani Mednarodne zveze jadralnih šol in hkrati tudi največja jadralska šola v Sloveniji. Ponujajo tudi izlete z jadrnico na slovenski obali, kjer si boste ogledali Izolo, Koper, Piran, Portorož in nato odjadrali na italijansko stran do gradu Miramar. Običajno se vmes naredi postanek v Piranu, kjer boste svoje brbončice lahko razvajali s kosilom v restavraciji na ladji, ki je vezana v mandraču. Ob prijetnih poletnih temperaturah se tudi kopanju v morju zagotovo ne boste mogli upreti.

Polet z letalom nad slovensko obalo in Gorenjsko

Ste kdaj sanjali o poletu in kako bi razprli svoja krila visoko na nebu?  Uresničite svoje sanje pod okriljem Letalske šole Jus, ki je odobrena s strani agencije za civilno letalstvo. Podajte se na nepozabno izkušnjo in občudujte lepote slovenske narave s ptičje perspektive. V višave se boste podali z izkušenim pilotom, ki vas bo popeljal preko lepot slovenskih gora.

Poleteli boste iz Lesc proti slovenski obali in nato vse do čudovitega Bleda ter nazaj do letališča. Izkušnja vam bo nedvomno ostala v lepem spominu za zmeraj.

Družinsko čolnarjenje po Kolpi

Čolnarjenje in kopanje sta kot nalašč aktivnosti za tople poletne dni. Tokrat se odpravite na Kolpo, kjer se boste, po predhodnih navodilih in dodeljeni opremi, odpravili na družinsko dogodivščino kar sami! Veslanje in navigacija bo prepuščena vam, zato boste lahko dogodivščino popolnoma prilagodili lastnim željam in potrebam. Za prevoz, pripravo čolnov in opreme bo poskrbela ekipa Alter Sport. Dobili boste vso potrebno opremo: čelada, veslo, rešilni jopič in neopren, čevlji, vodotesni sod, mini raft.

Če pa želite ob Kolpi ostati malce dlje vam toplo priporočamo, da izkusite družinsko kampiranje v visečih šotorih med drevesi na idilični parceli neposredno ob reki Kolpi.

Obisk SOČA FUN PARKA z adrenalinskim spustom čez reko

V prijetni senci ob smaragdni reki Soči se med krošnjami dreves nahaja SOČA FUN PARK, kjer lahko svoj pogum preizkusite na zip line spustih z enega na drugi breg reke Soče ter mnogih drugih adrenalinskih aktivnostih. Polet nad reko Sočo med 300 metrov oddaljenima točkama bo odprl čudovit razgled na solkanska mostova in kajakaško progo ter bližnji Kajak center Solkan.

Najdaljši dvosmerni zipline v Sloveniji

Na posestvu SONČNI RAJ v bližini Maribora imajo najdaljši dvosmerni zipline v Sloveniji, s katerim želijo ponuditi obiskovalcem nekoliko drugačno izkušnjo doživljanja narave. Zipline proga je dvosmerna, kar pomeni, da se udeleženci z dvema vožnjama vrnejo na izhodiščno lokacijo. Zipline ČEBELJI LET ponazarja let čebel iz ogromnega panja, ki so ga postavili za ta namen. Jeklenici, ki sta speljani v gozd se med seboj križata in na tak način popestrita adrenalinsko izkušnjo. Krajša jeklenica je dolga 155 m, daljša povratna jeklenica pa 185 m. Za vašo varnost v zraku bo poskrbela varnostna oprema in usposobljeno osebje Posestva Sončni raj.

Ogled rudnika s kolesom

Na obrobju Mežice je vhod v turistični rudnik in muzej Podzemlje Pece. Z gorskimi kolesi se popeljite po skoraj 5 km dolgi kolesarski poti skozi skrivnostne rove, ki v razpokah skrivajo lesketajoče se kristale. Muzej si lahko ogledate tudi s kajakom, s katerim se boste peljali po kristalno čisti podzemski vodi. To je posebno doživetje, ki vas bo očaralo. Stopite v svet tišine in kamnitih spomenikov, ki so jih skozi dolga stoletja gradili »knapi«.

Družinska avantura preživetja v naravi

Podajte se z družino na nepozabno in ekstremno preizkušnjo s svetovno priznanim strokovnjakom za preživetje v divjini Branetom T. Červekom, ki deluje v okviru šole preživetja S.S.F.N. Le ta je prva profesionalna šola preživetja v naravi z mednarodnim certifikatom v Sloveniji, ki deluje že vse od leta 1991. Če iščete avanturo za celotno družino, potem je kot nalašč za vas program prepleten z zanimivim učenjem v naravi. Family Survival Adventure ustvarja in utrjuje vezi med starši in otroci. 

Gozdna soba Pobeg v mesečini

Gozdni pobeg je igra reševanja ugank v naravi, zasnovana po vzoru escape room računalniških iger. Zberite skupino 2 do 5 soigralcev in skupaj pobegnite v gozdno sobo brez sten. Da bi prišli do cilja, morate pokazati svojo iznajdljivost in premagati vrsto čudežnih gozdnih preizkušenj, preprek, najti sledi in razvozlati vse šifre, preden se izteče čas. Pobeg v mesečini je nočni podvig, kjer vampirko Bloody Mary ustavite na njenem krvoločnem pohodu.

Plezanje v pustolovskem parku Geoss

Pustolovski park Geoss se nahaja v vasi Slivna. V gozdu blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS) se lahko zabavate tako odrasli kot otroci od 4. leta starosti, plezate po sedmih trasah različnih težavnostnih stopenj, ki se spuščajo po orjaškem spustu in doživite pravo pustolovščino. Vstopnica vključuje vstop v park, kjer lahko preizkušate vseh 7 plezalnih poti in kar preko 95 plezalnih elementov. Družinska vstopnica 2+2 PLUS vključuje tudi spust po jeklenici (zipline).

Upamo, da bo skupno družinsko doživetje poslej ena od stalnic v vašem življenju. Da pa bi bili z izbiro dogodivščine zadovoljni vsi, svoj predlog vseeno le predstavite predvsem najmlajšim. Večina predlaganih doživetij je sicer zasnovana tako, da so primerna predvsem za njih. Uživajte!