Pripravite svojo kožo na poletje... že zdaj!

Pripravite svojo kožo na poletje... že zdaj!

Medtem ko drvimo proti poletnim mesecem in vsem izzivom, ki jih prinaša izpostavljenost soncu in vročini, je prav zdaj idealen čas, da poskrbite za zdravje svoje kože. Kratki rokavi, poležavanje na plaži in opuščanje nošenja klobuka in kreme za sončenje, vse z namenom, da bi pridobili tisto lepo, zagorelo polt, povzročajo, da včasih (tudi nezavedno), kožo izpostavljamo soncu brez ustrezne priprave.

Vse to lahko vodi do nezaželenih posledic, še posebej, če ima oseba svetlejšo kožo, ki hitro pordeči. Da nam bo koža letos hvaležna in bomo dosegli želene rezultate ter hkrati ohranili zdravje svoje kože in organizma, preberite spodnjih pet odličnih nasvetov, ki bodo poskrbeli, da bo koža to poletje videti odlično!

Obnovite kožo s pilingom

Da bo koža pred vročimi poletnimi meseci pripravljena na vse morske izzive, so eden najučinkovitejših načinov priprave pilingi, ki prinašajo številne prednosti. Nega odstranjuje odmrle kožne celice, spodbuja njeno obnovo, preprečuje mašenje por in pojav aken ter omogoča boljšo absorpcijo vlažilnih izdelkov, ki jih nanesemo na telo.

Poleg vsega naštetega lahko s pilingom izenačimo ten, zmanjšamo hiperpigmentacijo in naredimo kožo svetlejšo. Ta nega izboljša tudi teksturo kože, ki jo naredi bolj gladko in mehkejšo na dotik ter spodbudi prekrvavitev, kar prispeva k bolj zdravemu sijaju kože. Z rednim pilingom je koža bolj odporna na škodljive vplive sonca in bolje pripravljena na poletne razmere. Letos torej preizkusite odličen piling s tajskimi zelišči in privoščite sebi ali ljubljeni osebi neprimerljivo sijočo kožo.

Za še večji sijaj odcedite!

Eden od tretmajev, o katerem v pričakovanju poletnih mesecev veliko slišimo, je zagotovo limfna drenaža, ki ponuja številne prednosti za bolj zdravo kožo. Ta neinvazivni, naravni način za izboljšanje zdravja in videza kože lahko pomaga okrepiti splošno zdravje s spodbujanjem limfnega sistema. Boljša limfna cirkulacija namreč pripomore k odvajanju odvečne tekočine iz telesa, zmanjšanju napihnjenosti in izboljšanju tonusa kože.

Ta tehnika spodbuja tudi razstrupljanje, kar lahko kožo osveži in ji da bolj zdrav sijaj. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da lahko tudi limfna drenaža pomaga rešiti problem nakopičenega celulita in zmanjša videz bodočega celulita. Poleg tega lahko s sproščujočim učinkom limfne drenaže enostavno zmanjšamo stres in spodbudimo splošno revitalizacijo kože ter jo pripravimo na izpostavljenost soncu in številnim aktivnostim na prostem ob lepem vremenu.

Masaža telesa in duše

Aromaterapevtska masaža je odlična izbira, saj vaši koži nudi številne koristi. To ne bi smelo presenetiti, če vemo, da eterična olja, kot so olje sivke, rožmarina in limone, kožo izvrstno osvežijo in navlažijo ter jo naredijo mehkejšo in bolj gladko. Poleg tega masaža spodbuja krvni obtok, izboljša tonus kože in spodbuja razstrupljanje.

Naj dodamo, da masaža zmanjšuje mišično napetost in spodbuja sprostitev, kar je še posebej koristno po napornem dnevu ali tednu, ko si morate vzeti tisti prepotrebni trenutek samo zase. Hkrati lahko z aromaterapevtsko masažo zmanjšamo stres in tesnobo, kar povzroči ne le bolj zdrav videz kože, temveč tudi splošno boljše počutje osebe. Skratka, ta masaža pripravi kožo na poletne mesece, saj ji zagotovi popolno svežino, navlaženost in sijaj, zato ne čakajte in presenetite sebe ali posebno osebo v svojem življenju z masažo, ki krepi dušo in telo.

Znebite se nadležnih dlak

Odstranjevanje neželenih dlačic pred poletjem ni le najpreprostejši in najpogostejši estetski poseg, ki se ga vsi lotimo pred odhodom na plažo, ampak ima tudi številne prednosti za kožo. Voskanje poleg tega, da pomaga zmanjšati potenje, preprečuje draženje kože, ki lahko nastane zaradi drgnjenja oblačil, in omogoča boljšo absorpcijo izdelkov za nego kože, kot so losjoni ali kreme za sončenje. To je še posebej pomembno v poletnih mesecih, ko je dolgotrajna zaščita pred škodljivimi sončnimi žarki najbolj potrebna.

Tudi gladka koža po depilaciji je videti estetsko privlačna, vendar je izjemno pomembno, da se s problemom dlak spopademo pravočasno. Depilacija oziroma odstranjevanje dlačic namreč nikakor ni priporočljivo tik pred izpostavljanjem soncu, zato je pomembno, da razmišljamo vnaprej, da bo koža pravočasno pripravljena na vse izzive poletja. Poleg tega lahko voskanje zmanjša tveganje za vraščene dlake, kar prispeva k splošnemu občutku svežine in samozavesti med poletnimi aktivnostmi. Ne čakajte in podarite lepoto še danes!

Poskusite nekaj novega

Začutite moč soli in preizkusite solno terapijo, naravno in varno metodo, ki daje odlične rezultate pri negi in higieni dihalnih poti in kože. Zaradi svojih fizikalno-kemijskih lastnosti se suhi solni aerosol porazdeli po dihalih in prodre v kožo ter tako blagodejno vpliva na dihala in samo kožo. Deluje protivnetno, saj uničuje viruse in bakterije v telesu, redči pa tudi sluz, ki olajša izkašljevanje.

Ker spodbuja delovanje limfnega sistema, solna terapija pomaga pri razstrupljanju telesa, minerali v soli pa kožo čistijo in mehčajo ter ji vračajo prožnost. Z rednimi terapijami krepimo imunski sistem, pomagamo telesu pri razstrupljanju, izboljšamo spanec, povečamo koncentracijo in posledično delovno produktivnost. Suh slan aerosol ustvarja mikroklimo, ki je še močnejša od tiste na morju, v naravnih solnih jamah in rudnikih, kar pomeni, da nas tu čaka še učinkovitejša obnova celic in še več zdravja!

Darilo, ki navdušuje

To pomlad presenetite svoje najbližje z darilom, s katerim bo njihova koža pomlajena, gladka in sijoča. Omogočite svojim dragim osebam, da izkusijo najboljše iz naše ponudbe in doživijo edinstvena doživetja z genialnimi SelectBox darilnimi paketi, ki dajo več.

Podarite doživetje, podarite vrhunsko izkušnjo in podarite še več zdravja, še danes!