Sedem slovenskih kopališč z najboljšimi zunanjimi bazeni

Sedem slovenskih kopališč z najboljšimi zunanjimi bazeni

Če razmišljate, kako bi poleti najbolj ustregli željam vseh družinskih članov, je obisk vodnih parkov in zunanjih kopališč zadetek v polno. Čofotanje v bazenih, kanček adrenalina, zabavne animacije in na drugi strani tudi umirjeni kotički za sprostitev so prava formula za družinski oddih.

V slovenskih zdraviliščih, večina jih stoji nad starimi termalnimi vrelci, so sodobni plavalni bazeni, nekatera imajo celo olimpijske bazene. Zunanji vodni parki navdušujejo predvsem najmlajše s hitrimi vodnimi drčami in drznimi tobogani.

V naši ponudbi kopališč lahko izbirate med SelectBox in SuperCard izbiro. V Ljubljani vam priporočamo tudi poletno plavalno šolo za otroke v času počitnic na bazenu Kodeljevo.

Ker pa bi radi poskrbeli za predloge na več področjih Slovenije, smo za vas izbrali nabor najbolj zanimivih zunanjih kopališč in vodnih parkov.

Thermana Park

Thermana Park je eden izmed najsodobnejših termalnih centrov v Sloveniji, kjer si lahko privoščite nepozaben čas zase in za svoje najbližje.

Pod največjo odpirajočo se stekleno kupolo v Evropi boste lahko uživali v razkošju termalnih bazenov in do onemoglosti izbirali svojo najljubšo masažno šobo. Izpod kupole, ki je poleti seveda odprta, lahko izplavate v zunanje bazene, eden od njih je namenjen športnem plavanju. Otroci se bodo nadvse zabavali na zunanjih toboganih in vodnih drčah.

Thermana Park je torej idealen kraj za umik od vsakodnevnega stresa in skrbi. Tako za vas, še bolj pa za vaše najmlajše.

Terme Zreče

Na poti na Pohorje se lahko ustavite v Termah Zreče in preizkusite njihove zunanje bazene. Ponujajo kar 1.600 m2 termalnih bazenov, ki so napolnjeni z zdravilno akratotermalno vodo, ki je bogata s kalcijem, magnezijem in hidrogenkarbonatom. Ta voda ima izjemno blagodejen učinek na telo in je še posebej primerna za rehabilitacijo. Voda izvira s temperaturo 34,5°C, v Termah Zreče pa jo prilagodijo na temperaturo med 27°C in 35°C.

Ohladite se lahko v zunanjih bazenih, najmlajši pa bodo navdušeni nad Gozdnim vodnim parkom. Tam jih namreč čakajo adrenalinski spusti po toboganih in hitre drče, s katerih jih boste le stežka priklicali.

Terme Šmarješke toplice

Posebnost kopališča je leseni bazen nad termalnim vrelcem, ki predstavlja pomembno zgodovinsko znamenitost, saj je bil zgrajen konec 18. stoletja in se ponaša z edinstveno arhitekturo ter posebnimi lastnostmi. Ogrodje bazena je izdelano iz hrastovih plohov, kar mu daje trdnost in trajnost. Dno bazena pa je narejeno iz smrekovih desk, ki ustvarjajo naraven in prijeten občutek pod nogami.

Posebnost tega bazena, ki so ga v začetku prejšnjega stoletja poimenovali Marijina kopel, je njegova izjemna pretočnost. Ta omogoča, da se voda v bazenu v celoti zamenja v le nekaj urah. S takšno hitro menjavo vode se ohranja stalna temperatura v bazenu ter visoka vsebnost zdravilnih sestavin, ki so prisotne v termalni vodi.

Terme Banovci

Termalni kompleks v Prlekiji, natančneje v Termah Banovci, vam ponuja osupljivo raznovrstnost vodnih užitkov. Osem notranjih in zunanjih bazenov s termalno ali navadno vodo, ter temperaturami med 22 in 38°C, privablja obiskovalce vseh starosti.


Termalna voda, ki izvira iz globine 1.700 metrov s temperaturo med 58 in 60°C, ima zdravilne lastnosti in je bogata s termomineralnimi snovmi. Ta dragocena voda bo poskrbela za vaše razvajanje, sprostitev in blagodejni učinek na telo.

V vročih dneh se lahko ohladite v velikem zunanjem bazenu, medtem, ko sta dva manjša bazena namenjena najmlajšim. V enega od njih sta speljana dva vodna tobogana, vir neskončnega veselja otrok.

Terme Dolenjske toplice

Terme Dolenjske Toplice so eno najstarejših zdravilišč v Evropi. V zunanjih bazenih temperatura vode znaša prijetnih 27 stopinj. Uživate lahko v treh bazenih: notranjem s površino 324 kvadratnih metrov, izplavnem (povezanem z notranjim) s površino 304 kvadratne metre in zunanjem bazenu, ki se razteza na kar 850 kvadratnih metrih.

Popestritev in dodatno sprostitev zagotavljajo vodni in zračni mehurčki ter druge vodne masaže in atrakcije v bazenih. Štiri nove zunanje tobogane

Balnea FUN so v Dolenjskih toplicah zasnovali tako, da omogočajo ure nore zabave. Namenjeni so otrokom, višjim od 1,30 metra. Malo manjši lahko uživajo v zunanjem bazenu s pravo gusarsko ladjo, najmlajši pa se lahko brezskrbno zabavajo tudi v čofotalniku v pokritem delu.

Terme Snovik

Tudi v Snoviku se bodo najmlajši do onemoglosti spuščali po vodnih toboganih, sicer pa je na voljo še velik zunanji bazen. Voda v Termah Snovik, bogata s kalcijem, magnezijem in številnimi drugimi koristnimi minerali. Voda v zunanjem bazenu ima temperaturo med 26 °C in 28 °C, kar omogoča prijetno kopanje in uživanje v vodnih aktivnostih v vseh letnih časih. Razveselili se boste tudi lepo urejene naravne travnate plaže ob zunanjih bazenih.

Bioterme

Obkrožene z neokrnjeno naravo ter gozdom se Bioterme nahajajo v izjemno prijetnem okolju Slovenskih goric. Bioterme so znane po svoji posebnosti - termomineralni vodi, ki izvira iz dveh vrtin globine 2.273 m in 1.537 m. Gre za čisto, visokokakovostno, hipertermalno vodo, ki je brez primesi in bogata z natrijem, kalijem in hidrogenkarbonatom.

V termalnem parku Bioterm so na voljo zunanji bazeni, ki zajemajo 1.400 m2 vodnih površin v petih bazenih. Temperatura vode se giblje med 30 °C in 36 °C. Gostje lahko uživajo v različnih bazenih, vključno s hitro reko, plavalnimi bazeni, masažnimi bazeni, bazeni za mirovanje, prijetnim zalivčkom ter otroškim bazenom. Poleg tega so na voljo tudi terase za sončenje, zeleni travnati prostori in prijetna hladna senca dreves, kjer si gostje lahko vzamejo trenutek za počitek in povezavo s samim seboj.

Poleg bazenskega kompleksa se nahaja tudi velika letna terasa, kjer gostje lahko uživajo na otroškem igrišču ali ležijo na travi v toplejših mesecih.