Štirje razlogi in predlogi za poletna wellness razvajanja

Štirje razlogi in predlogi za poletna wellness razvajanja

Poletje je čas, ko se ljudje več gibajo na prostem. Razne aktivnosti, kot so sprehodi, tek, kolesarjenje in druge športne dejavnosti, prispevajo k izboljšanju kondicije in boljšem počutju. Poleg tega je v toplih mesecih okrepljen tudi imunski sistem, predvsem na račun izpostavljenosti sončni svetlobi, ki je naravni vir vitamina D in ima ključno vlogo pri delovanju imunskega sistema. 

Glede na vse te koristi toplih poletnih mesecev se porodi vprašanje: ali je wellness poleti smiseln in kdaj ga potrebujemo tudi v poletnih mesecih.

Ljubitelji wellness bodo pravi odgovor poznali: različne wellness terapije so prav tako koristne poleti, kot pozimi. Razlogi za dobrodejni učinek pa so sledeči:

Hidracija in nega kože

Poletje lahko povzroči izsušitev kože zaradi izpostavljenosti soncu, kloru v bazenih in slani vodi na plaži. Tretmaji za kožo, kot so vlažilne maske, pilingi in obrazne terapije, lahko pomagajo vlažiti in negovati kožo, ohranjati njeno zdravje ter ji povrniti sijaj.

Pomoč pri izgubi telesne mase

Poleti se mnogi ukvarjajo z zdravim načinom življenja in hujšanjem. Shujševalne terapije, kot so obloge telesa, limfna drenaža ali različne termične terapije, se lahko uporabljajo za spodbujanje izgube odvečnih kilogramov in izboljšanje tonusa kože tudi poleti. Navsezadnje želite na plaži izgledati čim bolje. 

Izboljšanje cirkulacije

Masaže in druge wellness terapije izboljšajo cirkulacijo krvi, pa tudi limfe v telesu, kar pomembno prispeva k samem zdravju in seveda tudi boljšemu počutju. To je še posebej pomembno v poletnih mesecih, ko lahko visoke temperature povzročijo zastajanje tekočine v telesu.

Dopolnitev športnih aktivnosti

Če se ukvarjate s športom in tako skrbite za svoje telo, lahko obisk masaž, savn in ostalih wellness tretmajev dopolni vašo rutino vadbe. Predvsem se wellness razvajanje priporoča v dneh počitka, ko niste bili športno aktivni. 

Poletje je torej v resnici odličen čas za različne wellness terapije in tretmaje, ki so prilagojeni letnemu času ter potrebam telesa v toplih mesecih.

Razmislite o koristih sledečih:

  • Hidracijske in pomirjevalne obrazne terapije

Poletje lahko prinese sušenje kože zaradi sonca, vetra in izpostavljenosti vodi. Hidracijske in pomirjevalne obrazne terapije, kot so hidratantne maske, negovalni serum, peelingi in terapije z alojo vera, lahko pomagajo vlažiti, pomiriti in obnoviti kožo.

Obiščete lahko Wellness Vivat v Moravskih toplicah ali Alpski wellness resort Špik v Gozdu Martuljek.

  • Terapije z izvlečki sadja

Poletje je sezona svežega sadja, ki je bogato z vitamini, antioksidanti in hranili. Terapije, ki vključujejo izvlečke sadja, na primer sadežne maske za obraz ali telo, lahko negujejo kožo, ji dajejo sijaj ter hranijo in obnavljajo kožne celice.

Svetujemo vam, da preizkusite masažo s sadnimi geli Fruit shake v Solkanu ali pomlajevalno C vitaminsko nego v vrhniškem Studio Derma. 

  • Masaže s hladilnimi in osvežilnimi olji

Poletje prinaša visoke temperature, zato so masaže s hladilnimi olji lahko odlična izbira za osvežitev in sprostitev telesa. Olja z meto, evkaliptusom ali limono imajo hladilne lastnosti, ki pomagajo pri hlajenju in lajšanju vročine.

Priporočamo ledeno masažo zagrebškega La Camilla Beauty Bara, masažo telesa z aromatičnimi olji Wellnessa Sanai v Kočevju in Abhyangam masažo z oljem v Thermani Park Laško.

  • Masaža s protivnetnimi učinki

Poletje je čas, ko se lahko pojavijo vnetja mišic in otekline zaradi povečane telesne aktivnosti. Masaže, ki vključujejo tehnike, kot je globinsko gnetenje, lahko pomagajo zmanjšati vnetje, sprostiti mišice ter zmanjšati bolečino in nelagodje.

Strokovnjake za športno masažo po intenzivni telesni aktivnosti ali za zdravljenje poškodb lahko najdete v ljubljanski Cryo2 kliniki, zagrebškem Wellness & Spa La Creme in Wellness Villi Magdalena v Krapinskih toplicah. 

Pri izbiri wellness terapij, masaž in lepotnih tretmajev je, tako poleti kot v drugih letnih časih, pomembno upoštevati vaše specifične potrebe, pa tudi vaše zdravstveno stanje in morebitne omejitve. Pred izvajanjem katere koli terapije se je zato priporočljivo posvetovati s strokovnjakom ali terapevtom, ki vam bo svetoval glede najboljše izbire in prilagoditve storitve vašim potrebam. Izkoristite torej poletno zatišje in si privoščite malce razvajanja!