Top 5 predlogov za zimske počitnice

Top 5 predlogov za zimske počitnice

V šolskem koledarju za leto 2022/23 je prišlo do premika zimskih počitnic. Te so bile doslej praviloma konec februarja, v letu 2023 pa bodo šolarji na počitnice odšli bistveno prej. Zimske počitnice se namreč za učence jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije pričnejo že 30. januarja in trajajo do petka 3. februarja. Šole osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije pa bodo zaprte med 6. in 10 februarjem. Spremembo, s katero še marsikdo sploh ni seznanjen, je v uradnem listu pred približno šestimi meseci objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tako so se pozitivno odzvali na pobudo lokalne skupnosti, saj bo med 21. februarjem in 5. marcem v Planici potekalo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Apel je prišel tudi s strani Kranjske gore, kjer pričakujejo polno zasedenost turističnih kapacitet.

Če s premikom zimskih šolskih počitnic niste bili seznanjeni, imate za ureditev potrebnih rezervacij na voljo precej manj časa, kot ste sprva mislili. Če nameravate počitnice preživeti na v Kranjski gori ali na Gorenjskem, imamo za vas kar nekaj odličnih nastanitvenih možnosti.

Predvsem pa bi vsem, ne glede na to, ker boste preživeli zimske počitnice z najmlajšimi, radi podali nekaj zanimivih možnosti preživljanja prostega časa na prostem.

Šola smučanja

Smučarski centri Vogel, Soriška planina in Pokljuka so kakor ogrlica nanizani okoli kotline bohinjskega jezera in segajo do 1800 n.v. (plato Šija na Voglu). Vsa tri smučišča so primerna za začetnike, pa tudi za izkušene rekreativne in tekmovalce. Smučarski učitelji Adrenalinskih doživetij Tubej vas naučijo klasičnega smučanja, carving smučanja, deskanja ali pa vse bolj popularnega telemark stila. Pri njih si lahko seveda izposodite tudi smučarsko opremo, nudijo pa vam tudi možnost sankanja na poligonu.

Če vaši otroci ne potrebujejo več šole smučanja, lahko vseeno obiščete apartmaje Tubej, saj ležijo na smučišču Kobla in so idealni za vse, ki si želijo počitka v naravi, predvsem pa smučanja. Če vam ni do smučanja se lahko sprostite v masažnem bazenu s kozarčkom penine na idilični lokaciji s pogledom na Triglav in Bohinjsko kotlino.

Vožnja s pasjo vprego

Takoj za slovensko-italijansko vas v Italiji pričakuje edinstvena možnost vožnje s pasjo vprego, s katero boste drveli skozi zasneženo zimsko pokrajino kot v filmu. Haskiji so čudoviti psi, ki so navajeni na vlečenje vprege in uživajo v teku. Sedaj si vožnjo s pasjo vprego lahko privoščite tudi vi, saj je pasja vprega primerna za vsakogar. Na uvodnih tečajih ali v okviru ekskurzij se boste lahko tudi sami preizkusili v vožnji z vprego in se obenem naučili, kako pse hranijo, negujejo in trenirajo. Prav posebno doživetje je vožnja na saneh s pasjo vprego na jasno noč. Vsekakor eno od naših najljubših zimskih doživetij!

Vožnja z motornimi sanmi

Na isti lokaciji ob meji se lahko zapeljete tudi z motornimi sanmi v spremstvu inštruktorja. Vsake motorne sani imajo dva sedeža in so na voljo za dve osebi. Ponujamo vam dve možnosti: polurno ali enourno vožnjo po zasneženi zimski pokrajini. Vsekakor vam priporočamo enourno doživetje, saj čas ob vožnji po beli zimski pravljici prehitro mineva.

3-dnevno turno smučanje in prečenje grebena

Za bolj izkušene je na voljo 3-dnevno turno smučanje po triglavski magistrali, 2-dnevno fotografiranje v gorskem svetu na izpostavljenih predelih in grebensko prečenje (Veliki Oltar, Visoki Rokav, Škrlatica) ali (Rušca-Riglica-Frdamane police), (Goločica-Kanceljni-Planja). Vodniki IFMGA pri Altitude Activities omogočajo osebni pristop in 100% zagotovljeno varnost ter nepozabno športno preživljanje vašega časa.

Snežna dogodivščina s krpljami

Kamp Menina vam nudi nepozabno zimsko izkušnjo s krpljami po obronkih Menine planine. Krplje, ki z veliko površino preprečujejo ugrezanje snega, so najboljši način za uživanje v zasneženi pokrajini. Primerne so tako za začetnike ali otroke kot tudi za izkušene hribolazce. Za premagovanje večjih strmin je priporočena še uporaba smučarskih ali pohodnih palic. Ne pozabite na gamaše, ki bodo snegu preprečile, da bi prišel v čevlje. Tako boste povsem opremljeni za nepozabno zimsko izkušnjo.

Tistim, ki se ponavadi odločate za smučanje toplo svetujemo, da te zimske počitnice izkusite vsaj eno od navedenih možnosti, ki ne vključujejo zgolj klasičnega smučanja. Vse zgoraj navedene možnosti nudijo zares nepozabno izkušnjo. Naj bodo te zimske počitnice vsaj nekoliko drugačne od preteklih.

Obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 3000 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 35 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev! SuperCard darilna kartica je darilo, ki se prilega vsakomur in je edina darilna kartica, ki jo lahko kupite preko spleta in jo koristite pri več kot 250 ponudnikih.
Privoščite svojim najdražjim popolno darilo, ki ga lahko unovčijo po lastnih željah!