Top darila za ljubitelje golfa

Top darila za ljubitelje golfa

Golf, ki velja za šport z največjo igralno površino, se je razvil na Škotskem v poznem srednjem veku, a danes za svetovno prestolnico golfa veljajo Združene države Amerike. Morda vas bo začudil podatek, da je golf izjemno priljubljen tudi na Japonskem, ki je druga država nas svetu po številu igrišč, takoj za ZDA. V Evropi je golf najbolj popularen na Škotskem in Irskem.

Število igrišč počasi, a vztrajno, raste tudi pri nas. Tako se zdi, da se vse več Slovencev navdušuje nad igro, ki igralcem predstavlja ne zgolj način športnega udejstvovanja, ampak tudi možnost kvalitetnega druženja. Medtem ko se sprehajajo po zelenih površinah, lahko igralci izmenjajo misli, delijo anekdote ter se spodbujajo pri doseganju vse boljših rezultatov.

Zelene oaze so dobre tudi za posel

Igrišča za golf, ob vse hitrejšem tempu življenja, predstavljajo zelene oaze miru, kamor se igralci lahko zatečejo pred vsakodnevnim vrvežem. Igra, ki je danes vse bolj dostopna vsem, ne glede na starost, spol ali fizične sposobnosti, je sicer že od nekdaj povezana z visokimi družbenimi krogi in poslovnimi mreženji. Igranje golfa je bilo tradicionalno sredstvo za utrjevanje vezi in ustvarjanje priložnosti za poslovne pogovore. Na travnatih površinah se sklepajo poslovni dogovori in dogovarjajo pomembni posli. 

Ker je golf vse bolj popularen in hkrati dostopen tudi pri nas, smo pogledali kje v naši ponudbi najdete najlepša igrišča za vadbo. Zato naši darilni paketi Selectbox predstavljajo idealno darilo za ljubitelje golfa, tako za izkušene igralce kot tiste, ki se želijo golfa naučiti.

Golf Klub Trnovo

Golf igrišče Trnovo v Ljubljani, ki se razprostira med ljubljanskim avtosejmom in južno ljubljansko obvoznico, je namenjeno tako profesionalnim igralcem kot tudi ljubiteljem golfa, saj za igro na tem igrišču ni potrebno posebno dovoljenje. Ima 9 lukenj, med katerimi so 2., 3. in 6. luknja nekoliko bolj zahtevne. Za vadbo kratkih udarcev so na voljo 5 vadbenih zelenic, medtem ko bela udarjališča ponujajo igro na približno 2500 metrih dolžine.

Organizirajo tudi začetne tečaje golfa, kjer se lahko v treh urah dobro seznanite z igro. Poleg osnovne ponudbe klub nudi tudi možnost včlanitve v golf klub, kar omogoča igranje na vseh golf igriščih po Sloveniji ter udeležbo na turnirjih.

Ljubiteljem golfa lahko podarite najem igrišča (9 lukenj), dnevno karto za neomejeno igranje ali 10 greenfee za 9 lukenj.

Če pa bi radi razveselili nekoga, ki se želi golfa naučiti, lahko podarite spoznavni tečaj golfa z vaditeljem (3 ure), palice ter neomejeno uporabo žogic in vadbišča.

Golf Bovec

Golf Bovec se nahaja na idiličnem kraju z razgledom na slikovite Julijske Alpe. Obliko igrišča je zasnovala izredna naravna konfiguracija terena, ki je že sama po sebi nakazala smer igre v slikoviti dolini Soče. To unikatno evropsko golf igrišče sestavlja devet lukenj, s petimi različnimi odbijališči igralcem omogoča raznoliko igro glede na položaj in dolžino igrišča, hkrati pa predstavlja izziv in zabavo tako za začetnike kot izkušene golfiste.

Igralci morajo biti tudi fizično pripravljeni, saj celotna igra lahko traja od štiri do pet ur. Poleg osnovne ponudbe Golf Bovec omogoča tudi tečaje golfa za začetnike, ki želijo pridobiti licenco in se izpopolniti v tej edinstveni športni disciplini.

Ljubiteljem golfa lahko podarite najem igrišča - 9 lukenj

Golf Zlati grič

Zlati grič v Slovenskih Konjicah se ponaša z eno najmodernejših vinskih kleti v regiji, golf igriščem med vinogradi, ter apartmaji v Vinogradniškem dvorcu iz 15. stoletja. 

V idiličnem vinorodnem okolju se nahaja golf igrišče Zlati Grič z devetimi igralnimi polji, ki skupno merijo 2500 metrov. Igralna polja so prepletena s krajino in so postavljena v območju vinogradov. Zaradi naravnih danosti je igrišče zelo razgibano in v celoti obkroženo z vinogradi. Čeprav je igrišče zahtevno, nudi veliko sprostitve in zanimivosti tudi za manj izkušene igralce. Polja so raznolika zaradi bližine potoka, vodnih ovir, gozda in grmovja. Igralna izkušnja na tem igrišču je prijetna, vendar zahteva natančne udarce.

Poleg osnovne ponudbe nudijo tudi možnost spoznavanja igre in učenja golfa na vadbenem igrišču na Dobravi, pod okriljem golf kluba Zlati grič.

Ljubiteljem golfa lahko podarite najem igrišča - 9 ali 18 lukenj. 

Darilo za druge ali zase

Tako lahko z darilnimi paketi SelectBox razveselite tako izkušene igralce, kot tudi tiste, ki se želijo prvič preizkusiti v tej elitni igri. Vsekakor pa vam priporočamo, da se v golfu - če se še niste - preizkusite tudi sami. Mi v njem uživamo!