Trend "golih" nohtov in devet nasvetov za zdrave in lepe nohte

Trend "golih" nohtov in devet nasvetov za zdrave in lepe nohte

Videz skrbno urejenih, nepobarvanih nohtov, se kaže kot naslednji veliki trend, ki je v svoji naravi pravzaprav anti-trend. Namerno odločanje za nepolirane, a seveda skrbno negovane nohte, izžareva samozavest in sporoča, da vam niso mar trenutni trendi. 

Najboljši primer za to, sicer že nekaj časa prisotno "proti-modo", je Sarah Jessica Parker in njena najbolj znana vloga, Carrie Bradshaw, ki večinoma zavrača uporabo lakov in prisega na lepe, naravne nohte. Še dve veliki imeni vnovičnega obujanja tega trenda v današnjem času sta Kylie Jenner in Stella McCartney.

"Anti-manikura" tako sedaj, po nekaj neuspešnih poskusih v preteklih letih, postaja vse močnejši in vse bolj samostojen trend. Ikona med modnimi mediji - Harpers bazaar - v junijski objavi potrjuje, da so nepobarvani nohti (ali lakirani s komaj zaznavnim odtenkom) v tem trenutku zelo priljubljeni, saj mnogi saloni poročajo o velikem povpraševanju po naravnem videzu nohtov. Gre za izjemno čisto in minimalistično manikuro, poudarek je na natančnem urejanju obnohtne kožice, konča pa se s samim nohtom, ki je poliran do popolnosti s sijočim, satenastim ali mat zaključkom.

Zakaj je ta trend tako privlačen? Delno gre za nadaljevanje gibanja, z najbolj vidno ambasadorko Margot Robbie, ki poudarja popolne naravne nohte, prekrite z nevtralno prosojnim lakom.

Trend golih in naravnih nohtov postaja vse bolj priljubljen tako med ženskami in tudi moškimi. Da, tudi med moškimi. Moška nega namreč ne pomeni le skrbi za kožo in lase. Vse bolj pomembne so urejene roke, urejene obnohtne kožice in skrajšani nohti. S slavnimi osebnostmi, kot so Harry Styles, Brad Pitt in Drake, ki izbirajo manikure kot del svoje rutine lepote, je skrb za moške nohte v porastu.

Kot pri vseh lepotnih trendih je za dosego videza negovanih, poliranih nohtov potrebno kar nekaj truda. Redne manikure in pedikure bodo ohranjale vaše roke čudovite, ne samo zaradi nohtov, ampak tudi zaradi urejenih obnohtnih kožic in težav suhe kože. 

Kaj točno so "goli" nohti?

Če želite so vaši nohti lahko popolnoma brez laka, drugi način je uporaba prozornega laka ali polprosojnega laka. Če se odločite za naraven videz, priporočamo, da poskrbite, da bodo vaše roke in nohti v vrhunski formi. To pomeni urejanje obnohtne kožice, uporabo olja za obnohtno kožico, obrezovanje, piljenje in celo poliranje nohtov, da bodo gladki in sijoči.

Za tiste, ki imate radi malo laka na nohtih, je še vedno na voljo veliko odtenkov, ki bodo še vedno izgledali "goli". 

Včasih lahko določen trend nohtov bolj ustreza določeni obliki ali dolžini nohtov, toda pri "golih" nohtih je odločitev v vaših rokah. Ker so "goli" nohti v bistvu tisti, ki izgledajo naravno, se lahko vsak prilagodi svojim željam. Če imate težave z lomljivimi ali obarvanimi nohti, si lahko nanesete lak ali trdilni izdelek.   

Seveda pa so osnova zdravi in negovani nohti. Kako lahko za njih poskrbite sami?

Devet nasvetov za nego nohtov

Da bi imeli lepe nohte, je pomembno, da svojim nohtom posvetite redno nego. Za izhodišče vam lahko služi sledečih 9 nasvetov:

1.   Obrezovanje: Nohte obrežite enkrat tedensko ali po potrebi, da preprečite lomljenje in razcepljanje.

2.   Piljenje nohtov: Uporabljajte mehko pilico in nohte pilite v eno smer, da se izognete poškodbam in razcepljanju.

3.   Vlaženje: Poskrbite, da so vaši nohti in kožica okoli njih dovolj navlaženi. Uporabljajte vlažilno kremo ali olje za nohte, da preprečite sušenje in lomljenje.

4.   Krema za roke: Redno uporabljajte kremo za roke, saj bo to koristilo tako nohtom kot tudi koži na rokah.

5.   Izogibanje agresivnim kemikalijam: Pri delu z gospodinjskimi čistilnimi sredstvi ali kemikalijami vedno nosite rokavice, da zaščitite nohte pred škodljivimi učinki.

6.   Nežno odstranjevanje laka za nohte: Pri odstranjevanju laka uporabite negovalni odstranjevalec brez acetona, ki je manj agresiven do nohtov.

7.   Uravnotežena prehrana: S prehrano, bogato z vitamini, minerali in beljakovinami, boste poskrbeli za močne in zdrave nohte.

8.   Ne grizite nohtov: Izogibajte se grizenju nohtov, saj lahko to povzroči poškodbe in okužbe.

9.   Kvalitetni izdelki za nego: Izberite kakovostne izdelke za nego nohtov, kot so hranilni laki, olja in kreme, ki bodo pomagali ohranjati lep in zdrav videz nohtov.

Z dosledno in skrbno nego lahko dosežete čudovite nohte kar sami, občasno pa si privoščite tudi manikiro, da bo vaša nega še bolj učinkovita in vaši nohti bodo videti še lepši in bolj negovani.

Med našo ponudbo manikure in pedikure boste gotovo našli ponudnika, ki bo poskrbel za vaše nohte, da bodo videti zdravi in sijoči. Odločitev o stilu prepuščamo vam!