Wellness s pogledom na Alpe

Wellness s pogledom na Alpe

Wellness vse bolj postaja sinonim za razvajanje, kjer veliko vlogo odigra naravno okolje, v katero je takšen center vpet. Ker so Alpe eno izmed estetsko najlepših naravnih okolij, je povsem samoumevno, da se tudi na naši strani Alp vse bolj krepi ponudba vrhunskih wellnessov. Zato smo za vas iz obsežne ponudbe paketov SelectBox lepota in razvajanje izbrali tri, ki so nam najljubši.

Wellness Hotel Bohinj: »Sam js pa ti, pa fruštk u vod«

Vsak hotel, ki da nekaj nase, ima svoj wellness program, pravijo v Hotelu Bohinj. Zato se njihova wellness ponudba bere kot pravljica. Finska in turška savna vas bosta očistili vseh grehov in sprostili vaše pore, po savnanju se boste lahko ohladili pri ledeni fontani ali skočili v masažni bazen. Če boste v Hotel Bohinj prišli po celodnevnem smučanju, pohodništvu ali kakšni drugi aktivnosti, bodo njihove masaže in spa tretmaji poskrbeli za razbremenitev in regeneracijo mišic. Za popoln zaključek dneva se prepustite razvajanju spretnih rok maserjev.

Če pa si popoln zaključek polnega dneva predstavljate v dvoje, vam zasebni del wellnessa nudi popolnoma odmaknjen prostor za sprostitev, z blagodejnim učinkom uporabe prav tako zasebne finske savne. Izkusite lahko zares edinstveno doživetje Nuvola Experience, kjer gre za inovativno in napredno terapijo za regeneracijo duha in telesa, ki učinkovito pomaga pri blaženju posledic vsakodnevnega stresa. S sprostitveno terapijo na breztežnostni vodni postelji dobite občutek popolnega lebdenja in breztežnosti.

Hedonisti pa se v Hotel Bohinj vračajo še iz enega, pravzaprav dveh razlogov. »Fruštk u vod« se odvija v povsem zasebnem kotičku wellnessa, pravzaprav gre za privatni najem zunanjega bazena, kamor vam prinesejo kozarček ali dva penine, pripravijo vam tudi smoothie ali pa namesto klasične kave postrežejo z matcha latte. Seveda vse z razgledom na prekrasne Julijske Alpe.

Drugi razlog pa je zares imenitna soba s solno steno. Morda se vam zdi sam koncept solne sobe že precej domač, a dizajn sobe s solno steno v Hotelu Bohinj je zares izjemen. Prepustite se torej jodu in miru, kjer se boste nadihali slovenske navezanosti na sol. Vaša pljuča bodo dobila še dodatno energijo za pohode, obljubljajo v Wellnessu Hotela Bohinj.

Wellness Živa: Starodavne naravne metode zdravljenja v moderni preobleki

Slovanska boginja Živa še danes velja za simbol lepote in vitalnosti. Zato so tudi tretmaji blejskega Wellnessa Živa usmerjeni v ohranjanje življenjske sile in mladosti. Učinek tretmajev poveča termalna voda in čudežna zdravilna moč, ki jo že od nekdaj pripisujejo Bledu in njegovi pravljični naravi.

Ravno blejski zrak, voda in sonce so osnovni elementi Riklijeve metode zdravljenja. Arnold Rikli, ki je v 19. stoletju razvijal naravne zdravilne metode, je na Bledu razvil hidropatske metode naravnega zdravljenja. Živeti po Riklijevo pomeni vstati pred sončnim vzhodom, piti svežo blejsko vodo na tešče, bosonogi hoditi po travniku z jutranjo roso, uživati lahke obroke, plavati, se sončiti ter hoditi po svežem alpskem zraku. Kar se danes morda sliši kot novodobna duhovnost je v resnici starodobna metoda skrbi za fizično in prav tako psihično blagostanje.

Tako si lahko danes na Bledu privoščite holistično sprostitev po Riklijevem konceptu v Wellnessu Živa. Arnold Rikli bi gotovo užival v masaži s smrekovimi vršički, morda celo tudi v lepotnem tretmaju z medom kranjske čebele. Med najbolj priljubljene wellness storitve spadajo klasična masaža z olji gorskih zelišč in gorskega bora, kopel s smrekovimi vršički in pa ritual Riklijev dan, kjer gre za popolno sprostitev in regeneracijo telesa in duha,prirejeno po izbranih Riklijevih metodah naravnega zdravljenja. Izmed širokega spektra masaž lahko izpostavimo masažo z vročimi kamni in aroma masažo, med kopelmi izstopa kopel s smrekovimi vršički, predstavnice nežnejšega spola pa obožujejo nego obraza s kozmetiko Heaven, ki je, tako kot Riklijev pristop do zdravljenja, tesno povezana s čebelami in usmerjena k naravi.

Wellness Živa se sicer lahko pohvali tudi z največjim bazenskim kompleksom na Gorenjskem. Ta obsega šest bazenov s termalno vodo in notranji tobogan s pogledom na Blejsko jezero.

Aquapark & Wellness Bohinj: Holistično razvajanje telesa pod okriljem Alp

Vodilo Aquapark & Wellness Bohinj, ki je vpet v idilični svet alpske Slovenije, je holistično poskrbeti za celo telo gostov. Zato v wellness centru nudijo masaže, lepotne nege obraza in telesa, nego stopal ter depilacijo. Njihova solna soba je edinstvena v Sloveniji, saj uporablja visoko kakovostno piransko sol, wellness center pa je vsakoletni prejemnik nagrade Naj kopališče za pokrita bazenska kopališč.

Gre za edini vodni park na Gorenjskem, ki ima notranje in zunanje bazene, seveda so slednji so odprti zgolj v poletnem času. Večina njihovih gostov je športno aktivna, mnogi se ukvarjajo s pohodništvom, kolesarjenjem, vodnimi športi, alpskim smučanjem in tekom na smučeh. Po takšni rekreaciji je regeneracija zalo pomembna, zato gostje pridejo na kopanje, savnanje ter na masaže. Vodni park je s podzemnim hodnikom povezan z Bohinj Eco hotelom, zato lahko njihovi gostje za obisk vodnega parka ne potrebujejo nič več kot hotelske copate.

Aquapark & Wellness Bohinj izvajajo nege obraza, pilinge obraza, barvanje in oblikovanje obrvi ter trepalnic. »Stranke se najpogosteje odločijo za nego obraza z globinskim pilingom. Nega obraza je namenjena predvsem občutljivi koži, prilagodimo se tudi zreli koži in koži z znaki prvih gubic. Postopek najprej zajema čiščenje in piling obraza ter masažo. S tem postopkom kožo pripravimo do stopnje, kjer lahko popolnoma sprejme kvalitetne sestavine maske z izvlečki kamilice in s kolagenom, ki kožo pomirja, vlaži in ščiti. Nego zaključimo z oblikovanjem obrvi« povejo v wellness centru.

Zadnje čase opažajo, da si nekateri bolj petični gostje želijo izkusiti povsem nekaj novega. Takrat jim v Aquapark & Wellness Bohinj ponudijo Bohinjsko masažo z zeliščnimi snopki. Gre za šopek zelišč, ki je nabran izključno v Bohinju. Šopek namočijo v toplo olje travniških rastlin, pri vtiranju šopka v kožo se sproščajo prijetne vonjave, ki zagotavljajo prijetno sprostitev.

Verjetno se bodo ljubitelji wellnessa težko odločili med različnimi pristopi in metodami, ki so na voljo v predstavljenih wellness centrih. Morda se lahko odločite na podlagi najlepšega razgleda na okolico in Alpe. Ali pa obiščete kar vse tri. Gotovo vam ne bo žal. Uživajte!