Z wellnessom do boljšega počutja in fizičnega zdravja

Z wellnessom do boljšega počutja in fizičnega zdravja

Področje wellnessa predstavlja splošno skrb za zdravje v času, ko je ljudem omogočeno bistveno boljše življenje kot pred 50 ali 100 leti. Svet tako danes pozna neskončno število tretmajev, masaž in ostalih pristopov, ki obravnavajo telo kot holistično celoto. 

Sodobni wellness dopolnjuje sodobno zdravstvo. To predvsem skrbi za ohranjanje fizičnih zmogljivosti človeškega telesa in odpravlja bolečine in razna bolezenska stanja. Zato se je wellness industrija razvila kot dopolnilna dejavnost zdravstvu, ki pa se ne osredotoča le na fizično, ampak tudi na mentalno zdravje.

Wellness je po tej logiki stvar preventive, zdravstvo pa način kurative. Sodobno zdravstvo se ukvarja z odpravljanjem simptomov, kar pa velja predvsem za zdravstvo v industrijsko razvitih državah.

Ker je sodobna družba pod velikim pritiskom produktivnosti in družbenih trendov, sodoben wellness ponuja rešitve za praktično vse, kar teži sodobnega človeka, od skrbi za fizično in mentalno zdravje do sodobnih oblik duhovnosti. Da bi z wellnessom dosegli željeno, torej dobro počutje in vzpostavitev ravnovesja, morate biti iskreni sami s seboj in razmisliti, kaj vam manjka do željenega stanja. Wellness je torej cilj, ne samo pot do njega.

Nato se lahko lotite pregleda wellness tretmajev. Pri Selectbox je teh na voljo zares veliko, zato vam bomo pomagali z njihovim pregledom.

Bazeni in kopeli

Če telo potopite v vodo, to izjemno pozitivno vpliva na težave, povezane z kardiovaskularnim sistemom, nespečnostjo, visokim krvnim pritiskom, stresom, glavoboli, anksioznostjo itd. Prav tako je razvajanje v bazenih in kopelih dobro za diabetike, tiste, ki želijo shujšati ali pa očistiti svoje telo različnih toksinov z razstrupitvijo. Navsezadnje pa prijetna kopel pomaga tudi do boljšega počutja in celo boljše samopodobe, čeprav smo do te trditve nekoliko zadržani.

Naš izbor: Rimske terme

Uživajte v slogu starih Rimljanov v bazenih, ki so zasnovani po vzoru rimskih kopališč, napolnjeni z zdravilno termalno vodo in se razprostirajo na 450 m². V čudovitem okolju Rimskih term se boste predali užitkom v zdravilni vodi iz globin Amalijinega in Rimskega vrelca in si privoščili najboljše, kar vam ponuja stičišče tradicije in sodobnosti. Termalna voda v Rimskih termah je ena najbogatejših in najbolj zdravilnih v Sloveniji.

SPA in savne

Ker smo se dobrodejnim učinkom vročih kopeli že posvetili zgoraj se osredotočimo na koristi savn. Splošno gledano savna izboljša tako zdravje kot počutje. Predvsem pa imajo savne izjemno blagodejen učinek na stres. Ker je veliko sodobnih bolezni vsaj deloma pogojenih s stresom, je to zelo pomemben argument za obisk savne. Pri bolj specifičnih koristih savn pa ne moremo mimo izboljšanja delovanja srca, izločanja strupov iz telesa, izboljšanja delovanja možganov, boljšega spanja, kurjenja kalorij, čiščenja kože itd. 

Naš izbor: Wellness Špik

V alpskem wellness resortu Špik vam nudijo pet tematskih sob, masažo, obnovitveno nego za svež izgled, utripom planin, Antistresnim paketom ter pilingom in oblogo telesa. Tematske sobe so sestavljene iz petih naravnih elementov, petih virov energije. Vse storitve povezuje alpsko okolje, kozmetika pa temelji na alpski vodi, zeliščih in eteričnih oljih.

Masaže

Podobno kot za obiske SPA in savn je razvajanje z masažo še nedolgo nazaj veljalo za nekaj luksuznega. Kar se je spremenilo z razmahom storitvenega sektorja tudi na področje zdravja in dobrega počutja. Masažne tehnike, ne glede na to iz kje izvirajo, olajšajo ali celo odpravijo anksioznost, depresijo, prebavne motnje, glavobol, nespečnost, športne poškodbe itd.

Selectbox vam nudi izjemno pestro izbiro masaž od tajske, filipinske, ayurvedske, klasične, protistresne pa do čokoladne in anticelulitne.

Naš izbor: Tajska masaža v Sense Wellness Club

Sense wellness club, ki se nahaja v Austria Trend hotelu v Ljubljani, ponuja fuzijo najboljših in najučinkovitejših elementov iz tradicionalnih in sodobnih masažnih ter negovalnih tehnik iz vsega sveta – od Tajske do Havajev. Privoščite si lahko sproščujočo masažo, negovalni lepotni tretma ali pa se razvajajte v svetu savn.

Navsezadnje je zimski čas, ko smo deležni manj sonca in izpostavljeni nizkim temperaturam idealen čas za wellness razvajanje.