Najboljša adrenalinska doživetja iz zraka

Najboljša adrenalinska doživetja iz zraka

Ste kdaj sanjali o tem, da bi se dotaknili modrine neba, začutili prijeten veter v laseh, si ogledali pokrajino iz ptičje perspektive? Kar se sliši kot čudovite sanje, lahko prav zares izkusite. Skok s padalom, letenje s športnim letalom ali morda celo pilotiranje in lupingi v zraku, to je izkušnja, ki se težko primerja s katerimkoli drugim doživetjem. Morda ste želeli občutiti pravi prosti pad, biti svobodni kot ptice in jahati valove vetra? Kaj pa skok z mostu v globino in praznino, ki od vas zahteva, da se mu popolnoma predate in enostavno zaupate, da vas bo vrv zadržala? Za vas smo pripravili izbor najboljših adrenalinskih doživetij iz zraka!

Skok s padalom v modrino neba

Ste se kdaj spraševali, v čem je čar jadralnega padalstva? Ste kot otroci opazovali padala, ki so svobodno jadrala po zraku, vi pa ste jih preštevali in s tal opazovali njihove barve ter gibanje? padalstvo je izjemno doživetje, ki v človeku vzbudi prav posebne občutke. Verjemite, da še nikoli prej niste videli narave pod seboj na takšen način. Tudi vetra še niste resnično spoznali, če še niste skočili s padalom. Z inštruktorjem se poženeta v tek in lovita korak eden drugega, nato ujameta sunek vetra in že sta v zraku. Svobodna kot ptici! K sreči vse delo opravi inštruktor, saj boste vi preveč zaposleni s srkanjem vsega novega, vsega videnega in občutenega. Travniki in polja se spremenijo v majhne kocke pravilnih oblik, veter vas ščipa v obraz in vi sedite v majhnem sedežu, ki nudi vso potrebno varnost.

Za nepozabno jadralsko izkušnjo lahko izbirate med tremi izbranimi društvi jadralnih padalcev:

  • Propilot - LoopTeam
  • Društvo Polet Nova Gorica
  • Skydive Ljubljana

Akrobatsko letenje za pogumne sanjače

Gledate v nebo, opazite letalo in razmišljate, kam je namenjeno. Vsake toliko z ostrimi zavoji in zganjanjem norčij nebo preseka kakšno športno letalo. Sprašujete se, kako bi bilo leteti z glavo navzdol, obrnjen v lupingu ali celo, kako je pilotirati športno letalo. Nasmejani piloti prav dobro vedo, kako vam pripraviti presenečenje in kako pognati adrenalin po vaših žilah. Med upravljanjem letala dajejo vtis, da to počnejo z neskončno lahkoto in brez kakršnegakoli napora, nato pa iznenada ostro obrnejo letalo in že ste na glavi! Priporočamo vam, da se na let ne odpravite po obilnem kosilu, kajti kaj hitro bo tudi kosilo obrnjeno na glavo! Vsem pogumnim sanjačem smo pripravili dve izvrstni, vrhunski doživetji letenja s športnimi letali, eno izmed njiju pa ponuja celo možnost, da prevzamete mesto pomočnika pilota!

Polet z jeklenimi pticami najdete pri dveh vrhunskih ponudnikih:

  • Xsport
  • Janez let

Prosti pad v vetrovniku

Aerodium Logatec postaja vedno bolj znano ime, saj so v Sloveniji edini, ki ponujajo zares pravo letalsko izkušnjo v vetrovniku. Ste si kdaj mislili, da vas dovolj močan sunek zraka lahko dvigne v višave, kjer lebdite, jezdite na vetru in se prvič v življenju počutite kot ptica? Ne, ne govorimo o prostem padu kot iz zabaviščnih parkov. Tisto niso pravi prosti padi in doživetju v Aerodiumu ne sežejo niti do gležnjev! Tukaj niste nikamor pripeti, medtem ko resnično letite vas nič ne omejuje. To je svoboda, ki je tako sladka, da si jo boste želeli ponavljati znova in znova! Preverite enega naših najboljših partnerjev. Ponudbo najdete pri Aerodium Logatec.

Bungee jumping ni za mevže!

Seveda, če berete te vrstice, že niste mevža! Zatorej le berite dalje, kajti bungee jumping je izkušnja, ki si jo drznejo doživeti le najpogumnejši! Inštruktorji vam bodo podali vse napotke in vas primerno opremili. Ko boste stali na mostu, pripeti z vrvjo, boste občutili naval adrenalina, ki vam bo pognal kri po žilah. Gledate v globino, spodaj se lesketa čudovita reka Soča. Si upate skočiti? Se vam tresejo kolena? Bi si rajši premislili in splezali nazaj, na drugo, varno stran ograje? Ne, tako daleč niste prišli, da bi se obrnili! In saj veste, vi niste mevža! Zaprite oči, stisnite zobe in skočite! Padali boste hitreje kot kadarkoli v življenju in ko boste že skoraj poljubili gladino reke, vas bo vrv sunkovito ustavila in potegnila nazaj navzgor. In zopet navzdol in navzgor, dokler se nihaje ne ustavite. To je resnično pravo adrenalinsko doživetje, o katerem marsikdo le sanja! Športno društvo Top Extreme je edini izvajalec bungee jumpingov v Sloveniji. Skoke izvajajo na 55 m visokem Solkanskem mostu, od koder boste skočili prav vi!